Csirkemájas-hagymás rizotto

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 csomag előfőzött rizs
  • 3 kisebb vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
  • bors
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • margarin

Elkészítés:

1.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük és félretesszük. A májat megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk. Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, rátesszük a hagymát és a májat és néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és petrezselyemmel és felöntjük egy kis pohár vízzel, majd félig lefedve puhára pároljuk. (kb. 15 perc.) (Ketté kell vágni egy májat és ha belül nem véres, akkor már biztosan jó.) A rizst hozzáadjuk a hagymás májhoz és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és csalamádéval tálaljuk.

Hasonló receptek

Marhahúsos carpaccio édesköménnyel

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás-paradicsomos rizottó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Béarni torta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: