Parajtorta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 16 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • kb. 0,5 dl víz
  • 40 dkg friss paraj
  • 0,5 dl 12% zsírtartalmú tejföl
  • 5 tojás
  • 4 dkg karaván sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • őrölt szerecsendió
  • fehér bors

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, kevés sóval ízesítjük és vizet hozzáadva tésztát gyúrunk. A tésztát hűtőszekrényben pihentetjük. A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk a leveleket, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, a tejföllel együtt turmixoljuk. Ebbe a turmixba keverjük ezután a lereszelt sajtot és egy egész tojást. Fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval. Ezután egy alacsony peremű, kerek tortaformát (gyümölcstortaforma) kibélelünk az elkészült tésztával és a tésztára kenjük a parajkeveréket. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órán át sütjük. A keményre főtt tojások fehérjét és sárgáját külön-külön lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. A megsült parajtortát megszórjuk a reszelt tojással és az apróra vágott sonkával. Mindezt oly módon, hogy a torta közepét kör alakban megszórjuk tojásfehérjével, majd kifelé haladva sonkával, még kijjebb tojássárgájával.

Hasonló receptek

Gnocchi articsókás krémmel

Vegetáriánus , Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Három sajtos gnocchi

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós háromszögek

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: