Parajtorta
Hozzávalók:
- 4 személyre: 16 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- kb. 0,5 dl víz
- 40 dkg friss paraj
- 0,5 dl 12% zsírtartalmú tejföl
- 5 tojás
- 4 dkg karaván sajt
- 10 dkg gépsonka
- őrölt szerecsendió
- fehér bors
- só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, kevés sóval ízesítjük és vizet hozzáadva tésztát gyúrunk. A tésztát hűtőszekrényben pihentetjük. A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk a leveleket, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, a tejföllel együtt turmixoljuk. Ebbe a turmixba keverjük ezután a lereszelt sajtot és egy egész tojást. Fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval. Ezután egy alacsony peremű, kerek tortaformát (gyümölcstortaforma) kibélelünk az elkészült tésztával és a tésztára kenjük a parajkeveréket. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órán át sütjük. A keményre főtt tojások fehérjét és sárgáját külön-külön lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. A megsült parajtortát megszórjuk a reszelt tojással és az apróra vágott sonkával. Mindezt oly módon, hogy a torta közepét kör alakban megszórjuk tojásfehérjével, majd kifelé haladva sonkával, még kijjebb tojássárgájával.
Hasonló receptek
Töltött-rántott sajt
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós burgonyakrém
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes