Töltött-rántott sajt
Hozzávalók:
- töltött-rántott sajt
- 30 dkg füstölt pásztorsajt (1 kerek egész)
- 2 tojás
- 2 evőkanál darált dióbél
- 1 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és törött bors
- liszt és morzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A sajtot lapjában nyolc szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom és egy tojássárgát félreteszek. A megmaradt fehérjét és a másik tojást evőkanálnyi vízzel habosra keverem. A félretett sárgát összekeverem a dióval és a tejföllel, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összeforgatok és jól összenyomom. Lisztbe, ízesített tojásba és morzsába mártom, majd ismét a tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem és a felforrósított olajban szép pirosbarnára sütöm. Leszűröm, a felesleges olajat papírtörlőn leitatom és sült zöldséggel tálalom.
Hasonló receptek
Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes
Sült zöldségek
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes