Töltött-rántott sajt

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • töltött-rántott sajt
  • 30 dkg füstölt pásztorsajt (1 kerek egész)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál darált dióbél
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és törött bors
  • liszt és morzsa a bundázáshoz
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A sajtot lapjában nyolc szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom és egy tojássárgát félreteszek. A megmaradt fehérjét és a másik tojást evőkanálnyi vízzel habosra keverem. A félretett sárgát összekeverem a dióval és a tejföllel, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összeforgatok és jól összenyomom. Lisztbe, ízesített tojásba és morzsába mártom, majd ismét a tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem és a felforrósított olajban szép pirosbarnára sütöm. Leszűröm, a felesleges olajat papírtörlőn leitatom és sült zöldséggel tálalom.

Hasonló receptek

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Sült zöldségek

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: