Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 20-25 dkg füstölt sajt
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 tojás
  • 2-4 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 1-2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.

Hasonló receptek

Gombás lencsekrémleves (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenóttal töltött túrótortácskák

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Svájci újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: