Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20-25 dkg füstölt sajt
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 tojás
- 2-4 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1-2 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.
Hasonló receptek
Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenóttal töltött túrótortácskák
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes