Halas búzagombóc citrommártásban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Cso, Mogyorómentesntritkulás, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 doboz makrélafilé-konzerv
  • 10 dkg búzapehely
  • 3-4 evőkanál korpás liszt
  • 2 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 dl tej
  • 2 dkg margarin
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a margarint habzásig hevítem 2 evőkanál liszttel, majd a forró tejet ráöntöm és folytonos kevergetés közepette sűrűre főzöm. Megfűszerezem sóval, borssal, citromlével, citromhéjjal és kevés cukrot is beleszórok. A mártást beleöntöm egy tűzálló tálba. A halas masszából diónyi gombócokat formázok és beleteszem a tálba, szorosan egymás mellé (de nem egymásra). A tálat befedem és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon 25 percig párolom, végül a tál tetejét levéve, kissé megpirítom.

Hasonló receptek

Csomagolt csirke

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Serpenyős csirkemáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemájas-hagymás rizotto

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: