Halas búzagombóc citrommártásban
Hozzávalók:
- 1 doboz makrélafilé-konzerv
- 10 dkg búzapehely
- 3-4 evőkanál korpás liszt
- 2 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4 dl tej
- 2 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a margarint habzásig hevítem 2 evőkanál liszttel, majd a forró tejet ráöntöm és folytonos kevergetés közepette sűrűre főzöm. Megfűszerezem sóval, borssal, citromlével, citromhéjjal és kevés cukrot is beleszórok. A mártást beleöntöm egy tűzálló tálba. A halas masszából diónyi gombócokat formázok és beleteszem a tálba, szorosan egymás mellé (de nem egymásra). A tálat befedem és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon 25 percig párolom, végül a tál tetejét levéve, kissé megpirítom.
Hasonló receptek
Csomagolt csirke
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Serpenyős csirkemáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemájas-hagymás rizotto
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes