Túrós csusza
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg túró
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában. Megszórjuk az összemorzsolt túróval és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.
Hasonló receptek
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykacsíkok rizságyon
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes