Angyalcsók

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű Diéta: Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 26 dkg darált mogyoró
  • 4 evőkanál tejszín
  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • egy csipet só
  • 4 birsalma
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál jó minőségű méz
  • 5 dl narancslikőr

Elkészítés:

Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük. A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni. Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.

Hasonló receptek

Mákos süti

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Túrótorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: