Angyalcsók
Hozzávalók:
- 26 dkg darált mogyoró
- 4 evőkanál tejszín
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- egy csipet só
- 4 birsalma
- 1 narancs
- 2 evőkanál jó minőségű méz
- 5 dl narancslikőr
Elkészítés:
Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük. A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni. Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.
Hasonló receptek
Mákos süti
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes
Túrótorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Stíriai metélt
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes