Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg laskagomba
  • 2 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 4 pár virsli
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma bors
  • 1-2 evőkanál
  • vegeta
  • 1 pohár víz

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk. A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.) A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük. Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk. A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük és mennyei ételünket addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt

Hasonló receptek

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás túrógombóc

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Ázsiai gombás-húsos fasírt

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: