Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1
Hozzávalók:
- 20 dkg laskagomba
- 2 cukkini
- 1 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 4 pár virsli
- 20 dkg füstölt mozzarella
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma bors
- 1-2 evőkanál
- vegeta
- 1 pohár víz
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk. A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.) A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük. Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk. A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük és mennyei ételünket addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt
Hasonló receptek
Cukkinifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hajdinarizottó
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos-csirkés rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes