Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Hozzávalók:
- 80 dkg gnocchi (burgonyás)
- 5 dkg (zsálya
- rozmaring
- petrezselyem
- snidling
- kakukkfű
- majoránna fűszerkeverék
- 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőben sült lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás tojás
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes