Szilvás édesség
Hozzávalók:
- 5-5 dkg napraforgómag
- dió
- 3 dkg szezámmag
- 40 dkg aszalt szilva
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint fahéj
- 1,5-2 dl víz
- kókuszreszelék
- 6-8 dkg zabpehely
Elkészítés:
A szilvát a mézzel, kevés vízzel, szezámmaggal, fahéjjal, napraforgómaggal turmixoljuk, Majd a zabpehellyel jól összedolgozzuk, s kis golyókat formálunk belőlük. A darált diót a kókuszreszelékkel keverjük, s a kis golyókat beleforgatjuk. Kis papírtálkákba tálaljuk
Hasonló receptek
Karácsonyi grillázs (tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Töltött ?szibarack
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Ananászos-túrós süti
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes