Szilvás édesség
Hozzávalók:
- 5-5 dkg napraforgómag
- dió
- 3 dkg szezámmag
- 40 dkg aszalt szilva
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint fahéj
- 1,5-2 dl víz
- kókuszreszelék
- 6-8 dkg zabpehely
Elkészítés:
A szilvát a mézzel, kevés vízzel, szezámmaggal, fahéjjal, napraforgómaggal turmixoljuk, Majd a zabpehellyel jól összedolgozzuk, s kis golyókat formálunk belőlük. A darált diót a kókuszreszelékkel keverjük, s a kis golyókat beleforgatjuk. Kis papírtálkákba tálaljuk
Hasonló receptek
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes
Sült vilmoskörte mentás mártásban
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes