Habos őszibaracklepény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg vaj + a tepsihez
  • 18 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk és további 15?20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!

Hasonló receptek

Gluténmentes keksz

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós-körtés-szőlős rétes

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: