Receptkereső

Diós almasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség

Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 2 savanykás
  • aromás alma
  • egy kemény fej saláta
  • 1 nagy narancs
  • 10 dkg durvára vágott dióbél
  • 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • ízlés szerint só és törött bors

Elkészítés:

A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.

Hasonló receptek

Kukoricás rizssaláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Halsaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tzatziki saláta 3.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: