Diós almasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség

Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 2 savanykás
  • aromás alma
  • egy kemény fej saláta
  • 1 nagy narancs
  • 10 dkg durvára vágott dióbél
  • 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • ízlés szerint só és törött bors

Elkészítés:

A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.

Hasonló receptek

Rizssaláta kókusztejjel

Saláta, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Orosz saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vérbővítő saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: