Diós almasaláta
Hozzávalók:
- (4 személyre)
- 2 savanykás
- aromás alma
- egy kemény fej saláta
- 1 nagy narancs
- 10 dkg durvára vágott dióbél
- 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
- 1 dl majonéz
- 2 dl sűrű tejföl
- 1 teáskanálnyi mustár
- ízlés szerint só és törött bors
Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.
Hasonló receptek
Rizssaláta édes-savanyú mártással
Saláta, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olaszos saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes