Csirkés saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt csirkehús
- 3 szál zeller
- 1 alma
- 2 szál újhagyma
- 1 fej saláta
- 10 dkg aprított dióbél
- 4 retek
Elkészítés:
A csirkehúst kicsontozzuk, a bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük. Az almát jól megmossuk forró vízben, kettévágjuk, magházát, kiszedjük és héjastól cikkekre vágjuk. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd az összes hozzávalót nagy tálba tesszük, leöntjük a mártással és jól összekeverjük. A saláta leveleket megmossuk, nagy tálra terítjük, a retket szintén megmossuk és felszeleteljük. A csirkesalátát a salátalevelekre tesszük, megszórjuk az apró dió darabokkal s máris tálaljuk. Adagonként Energia: 360 kcal, szénhidrát. 16 g
Hasonló receptek
Tzatziki saláta 1.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák
Orosz saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes