Vörös káposzta almával és dióval

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta (vörös)
  • 10 dkg baconszalonna
  • 1 alma (golden)
  • 2 evőkanál gyümölcsecet
  • 5 dkg dió (durvára vágott)
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Fűszeres tonhalszeletek

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséggel körített juhtúrós tojástál

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: