Vörös káposzta almával és dióval
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta (vörös)
- 10 dkg baconszalonna
- 1 alma (golden)
- 2 evőkanál gyümölcsecet
- 5 dkg dió (durvára vágott)
- 2 evőkanál olaj
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál majoránna
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Túrókrémes sajttekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtökkel töltött krumpli
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes