Tartiflett
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd kiolajozott sütőedénybe terítjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a kis kockára vágott szalonnát. Körülbelül 1 órán át sütjük. Amikor elkészült, rárakjuk a sajtszeleteket, s 5 perc alatt ráolvasztjuk a sütőben. Jól elkeverjük. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de köretként is.
Hasonló receptek
Sárgarépás burgonya
Köret, Könnyű
Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Krokett
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Fóliában sült zöldségek
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes