Burgonyafánk

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 400 g héjában főtt burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt (10g)
  • kb. 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet. Legalább egy órán át állni hagyjuk. Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.

Hasonló receptek

Burgonya garatin

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: