Burgonyafánk
Hozzávalók:
- 400 g héjában főtt burgonya
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt (10g)
- só
- kb. 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet. Legalább egy órán át állni hagyjuk. Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.
Hasonló receptek
Diétás burgonyapüré
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás rizs
Köret, Könnyű
Vesebetegség, Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes