TRISEQUENS filmtabletta (28x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRISEQUENS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Trisequens egy szekvenciális kombinált hormonpótló kezelésre szolgáló gyógyszer, melyet megszakítás nélkül, minden nap szedni kell. A Trisequens azoknak a menopauzán már túl lévő nőknek való, akik utolsó menstruációja óta legalább 6 hónap telt el.

A Trisequens filmtabletta 2 hormont tartalmaz, egy ösztrogént (ösztradiol) és egy progesztagént (noretiszteron-acetát). A Trisequens filmtablettában lévő ösztradiol azonos a női petefészek által termelt ösztradiollal, és a természetes ösztrogénekhez sorolják. A noretiszteron-acetát szintetikus úton előállított progesztagén, ami hasonló módon hat, mint a másik fontos női nemi hormon, a progeszteron.

A Trisequens javallatai

- Azoknak a menopauzán már túllévő nőknek, akik nem estek át méheltávolításon a menopauza kellemetlen tüneteinek, mint a a hőhullámoknak, az éjszakai izzadásnak, a hüvelyszárazságnak az enyhítésére.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Novo Nordisk Hungária

Hatóanyag: norethisterone acetate

Normatív TB támogatás: 25%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

- A csontvesztés (oszteoporózis) megelőzésére a menopauzán már túllévő nőknek, ha fokozott a későbbi csonttörések veszélye, és ha más gyógyszereket nem szedhetnek erre a célra.

65 évesnél idősebb nők kezelésével kapcsolatosan csak korlátozott tapasztalat áll rendelkezésre.

2. TUDNIVALÓK A TRISEQUENS SZEDÉSE ELŐTT

A hormonpótló kezelés biztonságossága

A hormonpótló kezelés, ahogy előnyökkel, ugyanúgy néhány kockázattal is rendelkezik, amiket mérlegelnie kell, amikor arról dönt, hogy szedi-e a gyógyszert vagy folytatja-e annak szedését.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek norethisterone acetate hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS