STODETTE 0,075 mg/0,02 mg bevont tabletta (21x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Stodette BEVONT TABLETTA, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Stodette 0,075 mg/0,02 mg bevont tabletta (a továbbiakban: Stodette) kétféle női nemi hormon kombinációját tartalmazó, szájon át szedhető fogamzásgátló. Nem kívánt terhesség megelőzésére alkalmazható.

A kétféle hormon az etinil-ösztradiol (ösztrogénhatású hormon) és a gesztodén (mely a természetes sárgatest-hormonhoz, a progeszteronhoz hasonló hatást fejt ki). A kétféle hormon miatt a kombinált, a csomagban található tabletták azonossága miatt pedig a monofázisos fogamzásgátlók családjába tartozik.

A szájon át szedhető fogamzásgátlók a születésszabályozás rendkívül hatékony eszközei. A pontosan az előírásoknak megfelelően (kihagyások nélkül) szedett gyógyszer csaknem teljes védelmet nyújt a nem kívánt terhességgel szemben.

2. Tudnivalók a Stodette BEVONT TABLETTA alkalmazása előtt

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Medico Uno Pharma

Hatóanyag: ethinylestradiol

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Ebben a betegtájékoztatóban több olyan esetet is vázolunk, amikor abba kell hagynia a készítmény szedését, ill. csökkenhet a fogamzásgátlás hatékonysága. Ezekben az esetekben tartózkodnia kell a közösüléstől vagy pedig más, nem hormonális fogamzásgátló eljáráshoz (pl. óvszer) kell folyamodnia. Ne hagyatkozzon azonban a naptár-módszerre, sem az ébredési testhőmérséklet mérésére, ugyanis a fogamzásgátlók ezeket a módszereket megbízhatatlanná teszik.

A többi szájon át szedhető fogamzásgátlóhoz hasonlóan a Stodette sem nyújt védelmet a HIV-fertőzéssel (AIDS), és a többi, nemi úton terjedő betegséggel szemben.

Ne szedje a Stodette-et

Ha a következőkben felsorolt betegségek valamelyikében szenved, kérje orvosa tanácsát, mielőtt elkezdené szedni a Stodette-et. Orvosa feltehetőleg egy másik hormonális fogamzásgátlót, vagy egy másik, nem hormonális fogamzásgátló eljárás alkalmazását fogja Önnek javasolni.

- ha keringési betegségben szenved, vagy korábban volt ilyen betegsége, elsősorban trombózisa; trombózisban a vér kórosan fokozott alvadékonysága miatt vérrögök keletkeznek a végtagok ereiben (mélyvénás trombózis), a tüdő érrendszerében (tüdőembólia), a koszorúerekben (szívroham), vagy más szervek érrendszerében; vagy ha a családjában valaha előfordult ismeretlen eredetű mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia (lásd még "A Stodette és a trombózis veszélye" című szakaszban);

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek ethinylestradiol hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Fogamzásgátlók kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség