SERHALYX túlnyomásos inhalációs szuszpenzió

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Serhalyx és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Serhalyx két hatóanyagot, szalmeterolt és flutikazon propionátot tartalmaz.

  • A szalmeterol egy tartós hatású hörgőtágító. A hörgőtágítók segítik fenntartani a tüdőben a légutak átjárhatóságát. Így a levegő könnyebben jut be a tüdőbe és ki onnan. A hatása legalább 12 órán keresztül tart.
  • A flutikazon propionát egy glükokortikoszteroid, amely csökkenti a tüdőben a hörgők falának duzzanatát és ingerlékenységét.

A Serhalyx kizárólag 18 éves vagy ennél idősebb felnőttek kezelésére javasolt.

A Serhalyx alkalmazása NEM javasolt 12 éves és ennél fiatalabb gyermekeknél, vagy 13-17 év közötti serdülőknél.

A kezelőorvosa ezt a gyógyszert az Ön légzési problémáinak megelőzésére rendelte, mint például az asztma.

A Serhalyx-ot a kezelőorvosa utasításai szerint minden nap alkalmaznia kell. Ez biztosítja az asztmája megfelelő kezelését.

A Serhalyx segítségével megelőzhető a légszomj és a sípoló légzés kialakulása. A hirtelen rohamként fellépő légszomj és sípoló-búgó légzés megszüntetésére azonban a Serhalyx nem alkalmazható. Ilyen esetben gyorsan ható, úgynevezett rohamoldó (készenléti), belégzéssel bejuttatható (inhalációs) gyógyszert, például szalbutamolt kell alkalmazni. Mindig tartsa magánál a gyorsan ható „rohamoldó” inhalációs gyógyszerét.

SERHALYX túlnyomásos inhalációs szuszpenzió GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
salmeterol, fluticasone propionate

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
Mylan Ireland Ltd.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 25/125 mikrogramm/adag
  • 25/250 mikrogramm/adag

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Serhalyx alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Serhalyx-ot:

  • ha allergiás a szalmeterolra, a flutikazonra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Serhalyx alkalmazása előtt beszéljen a kezelőorvosával vagy a gyógyszerészével, ha Önnél a következő betegségek bármelyike fennáll: 

  • szívbetegség, beleértve a szabálytalan vagy gyors szívverést,
  • pajzsmirigy túlműködés,
  • magas vérnyomás,
  • cukorbetegség (a Serhalyx megemelheti a vércukorszintjét),
  • alacsony káliumszint az Ön vérében, 
  • jelenlegi vagy korábbi tuberkulózis (tbc) vagy egyéb tüdőfertőzés.

Gyermekek és serdülők

Ezt a gyógyszert nem szabad alkalmazni 18 év alatti gyermekeknél vagy serdülőknél.

Egyéb gyógyszerek és a Serhalyx

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát és gyógyszerészét a jelenleg és nemrégiben szedett vagy szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez vonatkozik egyéb asztma elleni gyógyszerekre, illetve a vény nélkül kapható gyógyszerekre is. Ez azért fontos, mert a Serhalyx-ot esetleg nem lehet más gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazni.

Tájékoztassa kezelőorvosát a Serhalyx kezelés megkezdése előtt, ha a következő gyógyszereket szedi:

  • Béta-blokkolók (mint pl. az atenolol, a propranolol és a szotalol). A béta-blokkolókat elsősorban a magas vérnyomás és egyes szívbetegségek kezelésére alkalmazzák.
  • Fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek (mint a ketokonazol, itrakonazol, telitromicin és az eritromicin), beletérve néhány HIV kezelésére használt gyógyszert is (mint a ritonavir, kobicisztáttartalmú gyógyszerek). Egyes ilyen gyógyszerek megemelhetik szervezetében a flutikazon propionát vagy a szalmeterol mennyiségét. Így nagyobb lehet a kockázata, hogy a Serhalyx alkalmazása során mellékhatásokat – köztük szabálytalan szívverést – észlel, vagy azok súlyosbodhatnak. Kezelőorvosa fokozott figyelemmel fogja követni az Ön állapotát, ha ezeket a gyógyszereket szedi.
  • Kortikoszteroidok (szájon át vagy injekcióban). Ha a közelmúltban ilyen gyógyszereket kapott, nagyobb a veszélye annak, hogy ez a gyógyszer befolyásolja az Ön mellékvese működését.
  • Magas vérnyomás kezelésére alkalmazott diuretikumok, más néven vízhajtók.
  • Egyéb hörgőtágító gyógyszerek (mint pl. a szalbutamol).
  • Szívfrekvenciát (pulzust) növelő gyógyszerek (amelyeket béta-agonistáknak is neveznek).
  • Xantin típusú gyógyszerek, amelyeket gyakran használnak asztma kezelésére.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre 

Nem valószínű, hogy a Serhalyx befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell alkalmazni a Serhalyx-ot?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Ha nem biztos benne, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

  • Minden nap alkalmazza a Serhalyx-ot mindaddig, amíg kezelőorvosa nem tanácsolja a kezelés abbahagyását. Ne lépje túl az ajánlott adagot. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
  • Ne hagyja abba a Serhalyx alkalmazását, illetve ne csökkentse az adagját anélkül, hogy előtte nem beszél kezelőorvosával.
  • A Serhalyx-ot szájon át kell a tüdőbe lélegezni.

18 éves vagy idősebb felnőttek

  • Serhalyx 25/125 - naponta kétszer két adag belégzése
  • Serhalyx 25/250 - naponta kétszer két adag belégzése

Nagyon fontos, hogy pontosan kövesse a kezelőorvos előírását, hogy a gyógyszeréből hány adagot és milyen gyakorisággal kell belélegeznie.

Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja a tüneteit, amíg kapja a Serhalyx-ot.

Abban az esetben, ha az állapota a Serhalyx napi kétszeri alkalmazásával jelentősen javul, a kezelőorvosa dönthet úgy, hogy csökkenti az Ön adagját.

Viszont azonnal forduljon kezelőorvosához, ha az asztmája vagy légzése rosszabbodik. Azt észlelheti, hogy légzése zihálóbbá válik, gyakrabban jelentkezik mellkasi szorító érzése, vagy gyakrabban van szüksége a gyorsan ható, rohamoldó gyógyszerére. Ha ezek bármelyike előfordul, folytassa a Serhalyx alkalmazását, de ne növelje az adagok számát. Légúti betegsége rosszabbodhat, és súlyos állapotba kerülhet. Forduljon mielőbb kezelőorvosához, mert lehet, hogy kiegészítő kezelésre lesz szüksége.

Használati utasítás

  • Kezelőorvosa, a gondozását végző egészségügyi szakember vagy a gyógyszerésze fogja elmagyarázni az inhalátor helyes használatát. Időnként majd bizonyára ellenőrzik, hogyan használja az eszközt. Ha a Serhalyx-ot nem az előírtak szerint alkalmazza, lehet, hogy nem fog kellőképpen segíteni az asztmája kezelésében.
  • Ez a gyógyszer egy túlnyomásos tartályban van, amely egy szájrésszel ellátott műanyag burkolatban helyezkedik el.
  • Az inhalátor hátsó részén egy adagszámláló van, amelyen látható, hány adag van még az eszközben. Valahányszor lenyomja a tartályt, az egy adag gyógyszert fúj ki és a számláló eggyel kevesebbet jelez.
  • Vigyázzon, hogy ne ejtse le a készüléket, mert a számláló esetleg kevesebbet fog mutatni.

Az inhalátor ellenőrzése

1.Az első használat előtt ellenőrizze a készülék működését. Távolítsa el a védőkupakot a szájrészről úgy, hogy két oldalát a hüvelyk- és mutatóujjával enyhén összenyomja.

2.Hogy megbizonyosodjon a készülék megfelelő működéséről, a tartályt jól rázza fel, és a szájrészt magától eltartva, nyomja meg a tartályt, és fújjon egy adagot a levegőbe. Minden kifújás előtt felrázva az inhalátort, ismételje meg ezt a lépést mindaddig, amíg a számláló 120 at nem mutat. Ha egy hétig vagy tovább nem használja az inhalátort, vagy a tartály nagyon lehűl (0 fok alá), fújjon két adagot a levegőbe.

Az inhalátor használata

Fontos, hogy kezdjen el minél lassabban lélegezni, mielőtt elkezdi használni az inhalátort.

1.Az inhalátor használata alatt álljon vagy üljön.

2.Vegye le a védőkupakot a szájrészről (1. ábra). Győződjön meg róla, hogy a szájrész kívül belül tiszta és nincsenek benne idegen részecskék.

3.Négyszer-ötször rázza fel az inhalátort. Így nemcsak az esetleges idegen anyagokat tudja eltávolítani róla, hanem a készülék tartalmát is jól összekeveri (2. ábra).

4.Tartsa a készüléket függőleges helyzetben szájrésszel lefelé, hüvelyk- és mutatóujja közt úgy, hogy hüvelykujja legyen lent, a szájrész alatt. Lélegezzen ki kényelmesen (3. ábra).

5.Vegye a szájrészt a szájába a fogai közé, és zárja össze körülötte az ajkait, de ne harapjon rá a szájrészre.

6.Kezdje beszívni a levegőt a száján keresztül lassan és mélyen és közben fújjon be egy adag gyógyszert a tartály határozott lenyomásával, miközben tovább folytatja a hosszú és mély belégzést (4. ábra).

7.Tartsa vissza a lélegzetét, vegye ki a szájrészt a szájából, és vegye le az ujját a fémtartályról. Tartsa vissza a lélegzetét pár másodpercig vagy mindaddig, amíg nem megerőltető (5. ábra).

8.Várjon fél percet az egyes adagok belégzése között, majd ismételje meg a 3-7. pontokban leírtakat.

9.Ezután öblítse ki a száját vízzel, majd a vizet köpje ki és/vagy mosson fogat. Ez segít megelőzni a szájpenész és a rekedtség kialakulását.

10.Használat után mindig rögtön tegye vissza a védőkupakot, hogy megvédje a szájrészt a szennyeződéstől. A védőkupak visszapattan az eredeti helyzetébe. Ne erőltesse.

Ne siessen a 4., 5., 6. és 7. lépésnél. Fontos, hogy közvetlenül az inhalátor használata előtt olyan lassan lélegezzen be, amennyire csak lehetséges. Az első néhány alkalommal úgy kell használnia az inhalátort, hogy egy tükör előtt áll. Ha „ködöt” lát kijönni az inhalátor tetejéből vagy a szája sarkából, akkor a gyógyszer használatát meg kell ismételnie a 3. lépéstől kezdve.

Ha az inhalátor alkalmazása nehézséget okoz Önnek, a kezelőorvosa vagy más egészségügyi szakember ajánlhatja egy belégzési segédeszköz, pl. az AeroChamber Plus toldalék (spacer) használatát. A toldalék és az inhalátor együttes használatát, illetve a toldalék gondozását a kezelőorvosa, a gondozását végző egészségügyi szakember, a gyógyszerésze vagy egy másik egészségügyi szakember fogja bemutatni, és meg fogja válaszolni minden kérdését ezzel kapcsolatban. Fontos, hogy ha az inhalátorral együtt toldalékot (spacert) is használ, ne hagyja abba ennek használatát, mielőtt kezelőorvosával vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel beszélne. A Serhalyx-szal kizárólag az AeroChamber Plus toldalékot használja. Ne használjon más belégzési segédeszközöket a Serhalyx-szal, és ne váltson át az egyik belégzési segédeszközről a másikra. Ha abbahagyja a belégzési segédeszköz használatát vagy megváltoztatja annak típusát, kezelőorvosának esetlegesen meg kell változtatnia az Ön asztmás tüneteinek kontrollálásához szükséges gyógyszer adagját. Mindig beszéljen kezelőorvosával, mielőtt változtatna asztmája kezelésén.

Gyenge kézerejű betegek esetében könnyebb lehet, ha az inhalátort két kézzel tartják. Helyezze mindkét mutatóujját az inhalátor tetejére és mindkét hüvelykujját az aljára, a szájrész alá.

Ha a számlálón a 20-as szám jelenik meg (6. ábra), pótolnia kell gyógyszerét. Ne használja az inhalátort, ha a számláló 0-t mutat, mert a készülékben maradt permet már nem biztos, hogy kitesz egy teljes gyógyszeradagot. Ne próbálja megváltoztatni a számokat a számlálón, vagy levenni a számlálót a műanyag burkolatról.

Az inhalátor tisztítása

Annak érdekében, hogy megfelelően működjön az eszköz, fontos, hogy legalább hetente egyszer megtisztítsa. 

A tisztítás módja:

  • Vegye le a védőkupakot a szájrészről.
  • Soha ne szedje ki a fémtartályt a műanyag burkolatból.
  • Száraz ruhával vagy papírzsebkendővel kívül-belül törölje meg a szájrészt, majd kívülről törölje le a műanyag burkolatot is.
  • Helyezze vissza a szájrész védőkupakját. Vissza fog pattanni a helyére. Ne erőltesse.

Az inhalátor egyik részét sem szabad megmosni vagy vízbe tenni!

Ha az előírtnál több Serhalyx-ot alkalmazott

Fontos, hogy az inhalátort a kezelőorvos előírása szerint használja. Ha véletlenül többet lélegzett be az előírtnál, mondja el kezelőorvosának vagy gyógyszerészének. A szokásosnál szaporább szívverés, remegésérzés jelentkezhet. Szédülés, fejfájás, izomgyengeség, ízületi fájdalom is előfordulhat.

Ha hosszú időn keresztül nagyobb adagokat alkalmazott, kérje kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát. Ugyanis tartósan nagyobb adagokban alkalmazva a Serhalyx csökkentheti a mellékvesében a szteroid hormonok termelését.

Ha elfelejtette alkalmazni a Serhalyx-ot

Az elfelejtett adag pótlására ne alkalmazzon kétszeres adagot! Csak lélegezze be a következő adagot a szokásos időpontban.

Ha idő előtt abbahagyja a Serhalyx alkalmazását

Nagyon fontos, hogy a Serhalyx-ot minden nap alkalmazza, a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően mindaddig, amíg kezelőorvosa nem mondja Önnek, hogy hagyja abba a kezelést. Ne hagyja abba a Serhalyx alkalmazását, illetve ne csökkentse az adagot hirtelen, mivel ettől a légzése rosszabbodhat.

Ezen felül, ha hirtelen hagyja abba a Serhalyx alkalmazását vagy csökkenti az adagját, ez nagyon ritkán mellékvesekéreg-problémákat (mellékvesekéreg elégtelenséget) okozhat, ami esetenként mellékhatásokat idéz elő.

Ilyenkor az alábbi mellékhatások közül bármelyik előfordulhat:

  • gyomorfájdalom,
  • fáradtság, étvágytalanság, hányinger,
  • hányás és hasmenés,
  • fogyás,
  • fejfájás, álmosság,
  • alacsony vércukorszint,
  • alacsony vérnyomás és görcsrohamok.

Ha szervezetét stresszhatás éri, mint amilyen pl. a láz, sérülés (pl. autóbaleset), fertőzés vagy műtéti beavatkozás, a mellékvesekéreg elégtelenség súlyosbodhat, és Önnél a fent felsorolt mellékhatások bármelyike kialakulhat.

Bármely mellékhatás fellépése esetén beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ezeknek a tüneteknek a kivédése érdekében kezelőorvosa kiegészítő glükokortikoszteroid kezelést (pl. prednizolon) írhat elő tabletta formájában.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében kezelőorvosa azt a lehető legkisebb adag Serhalyx-ot fogja felírni Önnek, mely megfelelően csökkenti az Ön asztmás tüneteit.

Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha a következő mellékhatások közül bármelyiket észleli:

  • Allergiás reakció tünetei: azt észlelheti, hogy a légzése hirtelen rosszabbodik, közvetlenül a Serhalyx alkalmazása után. Légzése erősen zihálóvá válhat vagy köhöghet, illetve légszomja lehet. Jelentkezhet viszketés, bőrkiütés (csalánkiütés) és duzzanat (főként az arcon, az ajkakon, a nyelven vagy a torokban), vagy hirtelen gyors szívverést, ájulásérzést, tompultságot érezhet (amely összeeséshez vagy eszméletvesztéshez vezethet).
  • Nehézlégzés vagy sípoló/búgó légzés, amely súlyosbodik közvetlenül a Serhalyx belégzése után. Ilyen esetben hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Használja a gyorsan ható rohamoldó gyógyszerét.
  • Egyenetlen, gyors és szabálytalan szívverés (pitvarfibrilláció) vagy szívritmuszavar.

További mellékhatások felsorolása:

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 et érinthet):

  • Fejfájás, amely általában csökken a kezelés folytatása során.
  • Krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD-ben) szenvedő betegeknél gyakrabban fordult elő náthás megbetegedés. A COPD egy idült tüdőbetegség, ami légzési nehezítettséggel, köhögéssel és gyakori alsó légúti fertőzésekkel jár. A COPD kifejezést használjuk az idült hörghurut és az emfizéma nevű betegségekre is.

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 et érinthet):

Szájpenész (gyulladt, krémszínű vagy sárga, kidomborodó foltok) a szájban vagy a torokban. Továbbá gyulladt nyelv, rekedtség és torokirritáció.

Ezen segíthet, ha az előírt adag belégzése után azonnal kiöblíti a száját vízzel, majd kiköpi és/vagy fogat mos. Kezelőorvosa a szájpenész kezelésére gombaellenes készítményt is rendelhet.

Ízületi fájdalom, duzzanat és izomfájdalom.

Izomgörcsök.

Krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegeknél a következő mellékhatások is előfordultak:

  • Tüdőgyulladás (pneumónia) és hörghurut (bronchitisz). Forduljon kezelőorvosához, ha a következő tünetek közül bármelyiket észleli: fokozott köpettermelődés, a köpet színének megváltozása, láz, hidegrázás, erősebb köhögés, a légzési problémák fokozódása.
  • Véraláfutás, csonttörések.
  • Orrmelléküreg gyulladás (feszítő vagy teltségérzés az orrban, arcban vagy a szemek mögött, néha lüktető fájdalommal).
  • A vér kálium szintjének csökkenése (ami szabálytalan szívverést, izomgyengeséget, izomgörcsöt okozhat).

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 et érinthet):

  • A vércukorszint növekedése (hiperglikémia). Ha Ön cukorbeteg, gyakrabban kell ellenőrizni a vércukorszintjét és esetleg módosítani kell a szokásos diabétesz-kezelésén.
  • Nagyon gyors szívverés (tachikardia).
  • Remegésérzés (tremor) vagy szívdobogásérzés a mellkasban (palpitáció). Ezek a mellékhatások általában ártalmatlanok, és csökkennek a kezelés folytatása során.
  • Mellkasi fájdalom.
  • Idegesség vagy szorongás.
  • Alvászavarok.
  • Allergiás bőrkiütés.

Ritka (1000 beteg közül legfeljebb1 et érinthet):

  • Ez a gyógyszer ritkán befolyásolhatja a szervezet normális szteroidhormon-termelését (mellékvese által), különösen nagy adagok tartós alkalmazása esetén. Ennek következménye lehet:
  • a csontok elvékonyodása (csontritkulás),
  • zöld hályog (glaukóma = a szem belső nyomásának növekedése, ami látásromláshoz vezet) vagy szürke hályog (a szemlencse elhomályosodása),
  • súlygyarapodás,
  • kerek (holdvilág) arc (Cushing-szindróma).
  • gyermekeknél és serdülőknél történő alkalmazás esetén a növekedés lelassulása.

Viselkedésbeli változások, mint például a szokatlan, fokozott aktivitás és ingerlékenység (ezek főleg gyermekeknél fordulnak elő).

Egyenetlen vagy szabálytalan szívverés (aritmia). Mondja el kezelőorvosának, de ne hagyja abba a Serhalyx alkalmazását, csak abban az esetben, ha kezelőorvosa ezt tanácsolja.

A nyelőcső gombás fertőzése (kandidiázis), amely a nyelés nehezítettségével járhat.

Nem ismert (a gyakoriság nem állapítható meg a rendelkezésre álló adatokból):

  • Depresszió, agresszió. Ezek a mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő gyermekeknél.
  • Homályos látás.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Serhalyx-ot tárolni?

  • A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! 
  • A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
  • Legfeljebb 25ºC-on tárolandó.
  • A tartály túlnyomásos inhalációs szuszpenziót tartalmaz. Ne tegye ki 50°C ot meghaladó hőmérsékletnek, és védje a közvetlen napfénytől. Ne lyukassza ki, illetve ne égesse el a tartályt még üres állapotban sem.
  • Mint a legtöbb túlnyomásos tartályban lévő inhalációs gyógyszernek, így ennek a gyógyszernek a terápiás hatása is csökkenhet, ha a tartály hideg.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Serhalyx?

  • Egy kimért (a szelepből kiáramló) adag tartalma 25°mikrogramm szalmeterol (szalmeterol xinafoát formájában) és 125 vagy 250°mikrogramm flutikazon propionát. Ez 21°mikrogramm szalmeterol és110 vagy 220°mikrogramm flutikazon propionát bevitt (az inhalátor szájrészéből kijutó) adagnak felel meg.
  • Egyéb összetevői a norflurán (HFA 134a) hajtógáz és a vízmentes etanol.

Milyen a Serhalyxkülleme, és mit tartalmaz a csomagolás?

  • A Serhalyx egy adagolószeleppel ellátott inhalátor (adagolt dózisú aeroszol), amivel túlnyomás alatt álló szuszpenziót tud belélegezni szájon át a tüdőbe.
  • A túlnyomásos tartály fehér vagy csaknem fehér, belégzésre szánt szuszpenziót tartalmaz.
  • A tartály fehér műanyag burkolatban van elhelyezve, mely egy szájrészben végződik, amit mályva (Serhalyx 25/125 mikrogramm/adag túlnyomásos inhalációs szuszpenzió) vagy bordó (Serhalyx 25/250mikrogramm/adag túlnyomásos inhalációs szuszpenzió) színű védőkupak fed.
  • Az inhaláló eszközök egyenként vannak dobozba csomagolva. Minden inhalátor 120 kimért adagot tartalmaz.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja 

Mylan Ireland Limited

35/36 Grange Parade

Baldoyle

Industrial Estate

Dublin 13

Írország

Gyártó

3M Health Care Limited

Derby Road, Loughborough,

Leicestershire LE11 5SF,

EgyesültKirályság

McDermott Laboratories Limited T/A

Gerard Laboratories

35/36 Baldoyle Industrial Estate

Grange Road

Dublin 13

Írország

McDermott Laboratories Limited T/A

Mylan Dublin Respiratory

Unit 25 Baldoyle Industrial Estate 

Grange Road, Baldoyle 

Dublin 13 

Írország

Serhalyx 25/125 mikrogramm/adag túlnyomásos inhalációs szuszpenzió 

OGYI-T-23117/01 1×120 adag

Serhalyx 25/250 mikrogramm/adag túlnyomásos inhalációs szuszpenzió 

OGYI-T-23117/02 1×120 adag

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2019. április

Az AeroChamber Plus a Trudell Medical International védjegye.

A 3M a 3M Company védjegye.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal