RALGEN kemény kapszula

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Ralgen kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A gyógyszer hatóanyaga a tramadol az opioidok csoportjába tartozó fájdalomcsillapító, amely a központi idegrendszerre hat. A gerincvelő és az agy specifikus idegsejtjeire hatva enyhíti a fájdalmat.

A Ralgenkapszulát a mérsékelttől súlyosig terjedő fájdalom kezelésére alkalmazzák.

RALGEN kemény kapszula GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Zentiva a.s.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

 • 50 mg (20x)
Laktóz:
nincs
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Ralgen kapszula szedése előtt

Ne alkalmazza a Ralgen kapszulát

 • ha allergiás a tramadolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • alkohol, altatószer, fájdalomcsillapító vagy egyéb pszichotróp (a hangulatra és az érzelmekre ható) gyógyszerek okozta heveny mérgezések esetén;
 • ha jelenleg MAO-gátló (depresszió elleni) gyógyszereket szed vagy az elmúlt 14 napon belül ilyen gyógyszerrel kezelték (lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Ralgen kapszula” c. részt);
 • ha Ön epilepsziás, és rohamai a kezelésekkel nem megfelelően szabályozottak.
 • helyettesítő szerként kábítószer-megvonás esetén;
 • 12 évesnél fiatalabb gyermek esetén.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Ralgen kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

 • ha úgy véli, hogy egyéb fájdalomcsillapító szerektől (opioidok) való függőségben szenved;
 • ha tudatzavara van (ha úgy érzi, el fogja veszíteni az eszméletét);
 • ha sokkos állapotban van (ennek egyik jele lehet a hideg verejték);
 • ha agyi nyomásfokozódása van (esetleg fejsérülés vagy agyi betegségek után);
 • ha nehézlégzése van;
 • ha hajlamos epilepsziára vagy rohamokra; mivel a rohamok kockázata fokozódhat;
 • ha máj- vagy vesebetegségben szenved.
 • ha depresszióban szenved és antidepresszánsokat szed, mivel ezek némelyike kölcsönhatásba léphet a tramadollal (lásd „Egyéb gyógyszerek és a Ralgen kapszula”).

Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja a Ralgen kapszula szedése során:

Erős fáradtságérzés, étvágytalanság, súlyos hasi fájdalom, hányinger, hányás vagy alacsony vérnyomás. Ez azt jelezheti, hogy mellékvesekéreg-elégtelenségben szenved (alacsony a kortizolszintje). Ha ilyen tüneteket tapasztal, forduljon orvosához, aki eldönti, hogy szükség van a hormon pótlására.

Ha a tramadolt bizonyos antidepresszánsokkal együtt vagy akár önmagában szedi, kialakulhat Önnél az úgynevezett szerotonin-szindróma. Ennek kockázata kicsi. Azonnal forduljon orvoshoz, ha az ezzel a súlyos szindrómával összefüggő tünetek bármelyikét tapasztalja (lásd 4. pont: „Lehetséges mellékhatások”).

Alvás alatti légzési rendellenességek

A Ralgen kapszula alvás alatt jelentkező légzési rendellenességeket okozhat, például légzési szüneteket alvás közben (alvási apnoét) és alvás alatti alacsony véroxigénszintet (hipoxémiát). A tünetek többek között lehetnek légvételi szünetek alvás közbeni, légszomj okozta éjszakai felébredés, a folyamatos alvás fenntartásának nehézségei vagy a nap folyamán a túlzott álmosság. Ha Ön vagy valaki más észleli Önnél ezeket a tüneteket, forduljon orvosához. Orvosa fontolóra veheti az adag csökkentését.

Légzészavarban szenvedő betegeknél légzési elégtelenség fordulhat elő. Ennek kockázata nőhet, ha a tramadol napi maximális 400 mg-os ajánlott dózisát túllépi vagy egyidejűleg egyéb központi idegrendszerre ható gyógyszert szed (lásd „Egyéb gyógyszerek és a Ralgen kapszula”).

Gyermekek és serdülők

Légzési problémákkal élő gyermekeknél történő alkalmazás

Nem javasolt a tramadol alkalmazása légzési problémákkal élő gyermekeknél, mivel a tramadol-toxicitás tünetei ilyen esetben rosszabbak lehetnek.

A tramadol ajánlott adagjaival kezelt betegek esetében is beszámoltak görcsrohamok előfordulásáról, aminek kockázata fokozódhat, ha a tramadol dózisa meghaladja az ajánlott napi legnagyobb adagot (400 mg).

A tramadolt a májban egy enzim alakítja át aktív hatóanyaggá. Egyes embereknél ennek az enzimnek egy változata van jelen, aminek eltérő következményei lehetnek. Van, akinél emiatt nem alakul ki megfelelő fájdalomcsillapító hatást, míg mások hajlamosabbak emiatt bizonyos súlyos mellékhatásra. Amennyiben Ön a következő tünetek bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal forduljon orvoshoz: lassú vagy felületes légzés, zavartság, álmosság, szűk pupillák, hányinger vagy hányás, székrekedés, étvágytalanság.

Mellékvesekéreg-elégtelenségbenszenvedő betegeknél óvatossággal alkalmazható, mivel csökkenti a kortizon (mellékvese-hormon) termelődését.

Közepes fokú vagy súlyos fájdalmak csillapítására szolgáló gyógyszerek (kábító fájdalomcsillapítók, opioidok), így a tramadol is, továbbá például a kodein, metadon, morfin, oxikodon, vagy petidin, fokozhatják a benzodiazepinek és más, a központi idegrendszer működését gátló hatását, ezért együttes felírásuk olyan betegek számára van fenntartva, akiknél más kezelési lehetőségek nem megfelelőek. Ilyen esetekben a legkisebb hatásos adagokat kell adni és azokat a lehető legrövidebb ideig alkalmazni, szedáció (nyugtató/álmosító hatás fokozódása), légzési elégtelenség, kóma és halál kockázata miatt. Az együttes alkalmazás gondos orvosi felügyeletet igényel.

Kábító fájdalomcsillapítók, opioidok és alkohol együttes alkalmazása szedációhoz, légzési elégtelenséghez, kómához és halálhoz vezethet, ezért a kezelés alatt nem szabad alkoholt fogyasztani.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Ralgen kapszula alkalmazása testi és lelki függőséghez vezethet. Ha a Ralgen kapszulát Önnél tartósan alkalmazzák, a készítmény hatása csökkenhet, ezért egyre nagyobb adagokat kell használni (tolerancia alakul ki). Gyógyszerekkel való visszaélésre hajlamos vagy gyógyszerfüggő betegek kezelése Ralgen kapszulával csak rövid ideig és szigorú orvosi felügyelet mellett történhet.

Kérjük, akkor is tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fenti problémák bármelyike a Ralgen kapszulával történő kezelés során, vagy azt megelőzően bármikor előfordult.

Egyéb gyógyszerek és a Ralgen kapszula

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A Ralgen kapszulát nem szabad MAO-gátló gyógyszerekkel (a depresszió kezelésére használt bizonyos gyógyszerek) együtt alkalmazni.

A Ralgen kapszula fájdalomcsillapító hatása csökkenhet, és hatásának tartama megrövidülhet, ha Ön olyan gyógyszereket szed, amelyek az alábbi hatóanyagok valamelyikét tartalmazzák:

 • karbamazepin (epilepsziás rohamokra adják);
 • ondanszetron (hányinger, hányás megelőzésére és kezelésére adják).

Kezelőorvosa közölni fogja Önnel, hogy használhatja-e a Ralgen kapszulát, és ha igen, milyen adagban.

A mellékhatások kockázata növekszik,

 • ha Ön nyugtatókat, altatókat, egyéb fájdalomcsillapítókat, mint pl. morfint és kodeint (köhögés elleni gyógyszerként is) szed vagy alkoholt fogyaszt a Ralgen kapszula alkalmazása során. Álmosabbnak érezheti magát, vagy úgy érezheti, el fog ájulni. Ha ez történik, tájékoztassa erről kezelőorvosát.
 • ha Ön olyan gyógyszereket szed, amelyek görcsrohamokat (konvulziót) okozhatnak, mint pl. a depresszió kezelésére használt bizonyos gyógyszerek vagy egyes antipszichotikumok. A görcsrohamok előfordulásának kockázata növekszik, ha Ön ezekkel egyidejűleg Ralgen kapszulát használ. Kezelőorvosa közölni fogja Önnel, hogy a Ralgen kapszula megfelelő-e az Ön számára.
 • ha Ön bizonyos antidepresszáns gyógyszereket szed (mint például az ún. szelektív szerotoninvisszavétel-gátlók (SSRI-k), szerotonin-noradrenalin visszavételgátlók (SNRI-k), triciklusos antidepresszánsok, vagy a mirtazapin), a Ralgen kapszula kölcsönhatásba léphet ezekkel a gyógyszerekkel, és Önnél szerotonin-szindrómát alakulhat ki (lásd 4. pont: „Lehetséges mellékhatások”).
 • ha Ön kumarin-típusú véralvadásgátlókat, pl. warfarint szed a Ralgen kapszula alkalmazása során. A Ralgen kapszula befolyásolhatja ezeknek a gyógyszereknek a véralvadásra kifejtett hatását, és vérzés léphet fel.

A Ralgen kapszula egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal

A Ralgen kapszulával történő kezelés alatt nem szabad alkoholt fogyasztani, mert az alkohol a gyógyszer hatását felerősítheti.

Az étkezés nem befolyásolja a Ralgen kapszula hatását.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Terhes nőknél történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a tramadol tekintetében. Ezért a Ralgen kapszula terhes nőknél nem alkalmazható.

Terhesség alatti tartós alkalmazása az újszülöttnél megvonási tünetekhez vezethet.

Szoptatás

A tramadol kiválasztódik az anyatejbe. Ezért nem javasolt a Ralgen kapszula egynél több alkalommal történő bevétele szoptatás alatt, vagy a másik lehetőség, hogy amennyiben egynél több alkalommal veszi be a Ralgen kapszulát, javasolt a szoptatás abbahagyása.

Kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Termékenység

Humán tapasztalatok alapján a tramadol nem befolyásolja a női vagy a férfi termékenységet.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Ralgen kapszula aluszékonyságot, szédülést és homályos látást okozhat, ezért az Ön reakcióit károsíthatja. Ha Ön úgy érzi, hogy a gyógyszer befolyásolja az Ön reakcióit, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket!

3. Hogyan kell szedni a Ralgen kapszulát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az adagolást a fájdalom erőssége és az Ön egyéni fájdalom-érzékenysége szerint kell meghatározni. Általában a legkisebb fájdalomcsillapító adagot kell alkalmazni. A 400 mg hatóanyagnak megfelelő napi adagokat nem szabad túllépni, kivéve, ha kezelőorvosa erre utasítja.

Ha kezelőorvosa másként nem rendeli, az ajánlott adag az alábbi:

Felnőttek és serdülők 12 éves kortól:

Egy vagy két kapszula (ami 50 vagy 100 mg tramadol-hidrokloriddal egyenértékű) 4-6 óránként.

A fájdalomtól függően a hatás kb. 4-8 óráig tart.

Alkalmazása gyermekeknél

Magas hatóanyagtartalma miatt 12 év alatti gyermekeknél nem alkalmazható a Ralgen kapszula.

Alkalmazása időseknél

Idős betegeknél (75 év felett) a tramadol szervezetből való kiürülése elhúzódhat. Ha ez az Ön esetében is fennáll, akkor lehetséges, hogy kezelőorvosa az adagolási időközök növelését fogja elrendelni.

Máj- vagy vesebetegség (elégtelenség) / dializált betegek

A súlyos máj- és/vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek nem alkalmazhatják a Ralgen kapszulát. Amennyiben az Ön esetében az elégtelenség enyhe vagy középsúlyos, lehetséges, hogy kezelőorvosa az adagolási időközök növelését fogja elrendelni.

Hogyan és mikor kell szedni a Ralgen kapszulát?

Szájon át történő alkalmazásra.

A Ralgen kapszulát egészben, eltörés vagy szétrágás nélkül, elegendő mennyiségű folyadékkal kell bevenni.

A Ralgen kapszula bevehető éhgyomorra vagy étkezés közben is.

Mennyi ideig kell szedni a Ralgen kapszulát?

A Ralgen kapszulát nem szabad a szükségesnél hosszabb ideig szedni. Ha Önnek hosszabb ideig tartó kezelésre van szüksége, kezelőorvosa rövid időközönként rendszeresen (szükség szerint a kezelés során tartott szünetekkel) ellenőrizni fogja, hogy Önnek folytatnia kell-e a Ralgen kapszula szedését, és ha igen, milyen adagban.

Ha az előírtnál több Ralgen kapszulát vett be

Ha Ön véletlenül eggyel több adagot vett be, ennek általában nincsenek kedvezőtlen hatásai.

A következő adagot az előírás szerint vegye be.

A túladagolás végzetes kimenetelű lehet. Igen nagy adagok bevétele után az alábbi tünetek léphetnek fel: tűhegynyire szűkült pupillák, hányás, vérnyomásesés, szapora szívverés, ájulás, kómáig (mély eszméletlenség) terjedő tudatzavar, görcsrohamok és légzésleállásig terjedő nehézlégzés.

Ilyen esetekben azonnal orvost kell hívni!

Ha elfelejtette bevenni a Ralgen kapszulát

Ha Ön elfelejtette bevenni a Ralgen kapszulát, a fájdalom valószínűleg vissza fog térni. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem egyszerűen folytassa a Ralgen kapszula szedését az előírt módon.

Ha idő előtt abbahagyja a Ralgen kapszula szedését

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését, hacsak nem a kezelőorvosa ezt tanácsolta. Amennyiben abba akarja hagyni a gyógyszer szedését, először forduljon orvosához, különösen, ha hosszú ideje szedi a gyógyszert. Orvosa tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan hagyja abba a gyógyszer szedését, ami a dózis fokozatos csökkentésével lehetséges, ezáltal csökkentve a szükségtelen mellékhatások (elvonási tünetek) kialakulásának esélyét.

A Ralgen kapszula szedésének abbahagyása után általában nincsenek utóhatások. Ritka esetekben azonban előfordulhat, hogy a Ralgen kapszulával kezelt betegek rosszul érzik magukat, ha hirtelen abbahagyják a készítmény alkalmazását. Ilyenkor az alábbi tünetek léphetnek fel: izgatottság, szorongás, idegesség vagy remegés; túlzott aktivitás, álmatlanság, gyomor- vagy bélpanaszok. Igen kevés betegnél előfordulhatnak pánikrohamok, súlyos szorongás, hallucinációk, érzészavar, mint pl. viszketés, bizsergés és zsibbadás, és fülzúgás. Nagyon ritkán előfordultak további szokatlan központi idegrendszeri tünetek, úgymint zavartság, téveszmék, a saját személyiség érzékelésének megváltozása (ún. deperszonalizáció), a valóság érzékelésének megváltozása (ún. derealizáció) és üldöztetéses téveszme (ún. paranoia).

Ha Önnél a Ralgen kapszula szedésének abbahagyása után bármelyik fenti panasz lépne fel, forduljon kezelőorvosához.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Ralgen kapszulával végzett kezelés során a leggyakoribb mellékhatások a hányinger és a szédülés, amelyek 10 -ből több, mint 1 beteget érinthet.

Azonnal menjen orvoshoz, ha allergiás reakció tüneteit észleli, amelyek az alábbiak lehetnek: az arc, a nyelv és/vagy a torok bedagadása, és/vagy nyelési nehézség vagy csalánkiütés, légzési nehézséggel együtt.

Nagyon gyakori mellékhatások(10-ből több mint 1 beteget érinthet)     

 • szédülés
 • hányinger

Gyakori mellékhatások(10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)     

 • fejfájás, aluszékonyság/kábultság
 • fáradtságérzés
 • hányás, székrekedés, szájszárazság
 • túlzott mértékű verejtékezés

Nem gyakori mellékhatások(100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)       

 • a szívre és a vérkeringésre kifejtett hatások (erős szívdobogásérzés, szapora szívverés, bágyadtság vagy ájulás). Ezek a nemkívánatos hatások különösen álló testhelyzetben vagy fizikai megerőltetésnek kitett betegeknél fordulhatnak elő.
 • öklendezés, gyomorpanasz (pl. nyomásérzés a gyomorban, puffadás), hasmenés
 • bőrreakciók (pl. viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés)

Ritka mellékhatások(1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)                 

 • allergiás reakciók (pl. légzési nehézség, ziháló légzés, duzzanat a bőrön) és sokk (a keringés hirtelen összeomlása) fordult elő nagyon ritka esetekben
 • lassú szívverés
 • a vérnyomás emelkedése
 • érzészavar (pl. viszketés, bizsergés, zsibbadás), remegés. epilepsziás rohamok, izomrángások, a mozgás összehangoltságának zavara, átmeneti eszméletvesztés (ájulás), beszédzavar
 • görcsrohamok elsősorban a tramadol nagy adagjai után fordulnak elő, vagy akkor, ha a tramadollal egyidejűleg más olyan gyógyszereket is használnak, amelyek rohamokat válthatnak ki
 • az étvágy megváltozása
 • hallucinációk, zavartság, alvászavarok, delírium, szorongás és rémálmok
 • A Ralgen kapszula alkalmazását követően nemkívánatos pszichés reakciók léphetnek fel, melyek erőssége és jellege változó lehet (a beteg személyisége és a kezelés időtartama szerint). Az alábbi reakciók léphetnek fel: a hangulat megváltozása (legtöbbször emelkedett hangulat, alkalmanként nyugtalansággal társuló nyomott hangulat), az aktivitás megváltozása (általában csökkenés, alkalmanként fokozódás), valamint az érzékelés és a felismerés megváltozása, ami az ítélőképesség és az észlelőképesség károsodásához vezethet.
 • Gyógyszerfüggőség is kialakulhat. Ha hirtelen hagyják abba a kezelést, megvonási tünetek léphetnek fel (lásd a „Ha idő előtt abbahagyja Ralgen kapszula szedését” c. részt).
 • homályos látás, pupillák túlzott kitágulása, pupillaszűkület
 • lassú légzés, légszomj (nehézlégzés)
 • Ha az ajánlott adagokat túllépik, vagy ha egyidejűleg az agyműködést elnyomó egyéb gyógyszereket (depresszánsok) szednek, a légzés lelassulhat. Beszámoltak az asztma súlyosbodásáról, de a gyógyszerrel való ok-okozati összefüggést nem sikerült megállapítani.
 • izomgyengeség, akaratlan mozgások, izomösszehúzódások, fokozott izomtónus
 • vizeletürítési zavarok (nehéz vizeletürítés és vizelet elakadása)

Nagyon ritka mellékhatások(10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • májenzim-értékek emelkedése

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások(a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) 

 • vércukorszint-csökkenés, mellékvesekéreg-elégtelenség, sejtpusztulással járó (hepatocelluláris), vagy epepangásos (kolesztatikus), vagy kevert típusú májkárosodás, androgénhormon-elégtelenség (merevedési/magömlési zavarok)
 • csuklás
 • Szerotonin-szindróma, ami megnyilvánulhat a mentális állapot változása (például izgatottság, érzékcsalódás, kóma), illetve más hatások formájában is, mint például láz, a szívverés gyorsulása, ingadozó vérnyomás, akaratlan rángás, izommerevség, a koordináció hiánya és/vagy gyomor-bél rendszeri tünetek (például hányinger, hányás, hasmenés) (lásd 2. pont: „Tudnivalók a Ralgen kapszula alkalmazása előtt”).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Ralgen kapszulát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/Felh.) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Ralgen kapszula?

Hatóanyag:

50,0 mg tramadol-hidroklorid kemény kapszulánként.

Egyéb összetevők:

Töltet: vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.

Kapszulahéj: titán-dioxid (E 171), zselatin.

Milyen a Ralgen kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér, átlátszatlan, kemény zselatin kapszulába töltött fehér por.

10 db vagy 20 db kapszula PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Zentiva, k.s.

U kabelovny 130 Dolní Mĕcholupy 10237 Prága 10,

Csehország

Gyártó:

Saneca Pharmaceuticals a.s.

920 27 Hlohovec, Nitrianska 100.

Szlovákia

OGYI-T-20310/14 (10 db)

OGYI-T-20310/15 (20 db)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. szeptember.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Altatók, feszültségoldók kategóriában