Colitis ulcerosaban szabad e relifex fájdalomcsillapítót szedni?

Tisztelt Dr. Plósz János! Colitis ulcerosa betegségem van 12 éve. Pentasa granulatum 4g gyógyszert szedek jelenleg. Reumatoid artritis miatt az orvos felírt nekem Relifex 500mg tablettát ízületi fájdalmakra. Az lenne a kérdésem, hogy colitis ulcerosa mellett lehet ezt szedni? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza relifex témában

Igen, szedhető, bár ennek a gyógyszercsoportnak lehet gyomor-bélnyálkahártya-károsító hatása, szóval mindenképpen csak a legrövidebb ideig és legkisebb dózisban érdemes haasználni.

Megválaszolva: 2023. október 28.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...
Post Covid / Epe, hasnyálmirigy...
41 éves férfi vagyok,86 kg,183 cm. Kb. másfél hónapja kezdődött, hetekig tartó, erős, száraz köhögésre háziorvosom akti duo-t írt fel. Feltételezhetően COVID...