ANGISED CITROM szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray klórhexidin-diglükonátot tartalmaz, amely fertőtlenítő hatású, valamint lidokain-hidrokloridot, amely a helyi érzéstelenítők csoportjába tartozik, és érzéstelenítő hatása csökkenti a fájdalmat.

Az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmas a garat és a szájüreg rövid ideig tartó helyi, tüneti kezelésére, felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára a következő betegségek esetén:

Torokfájás, torokgyulladás, irritációval kísért garat- és szájüregi betegségek, pl. fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás és afta tüneteinek kezelése.

2. Tudnivalók az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos sprayt:

  • ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
  • 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.
  • ha Ön alkoholfüggőségben szenved.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Sandoz Hungária Kft.

Hatóanyag: lidocaine hydrochloride
chlorhexidine gluconate

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos sprayt nem szabad hosszú ideig, folyamatosan, illetve ismételten alkalmazni. Kizárólag csak a meglévő fájdalom és irritáció enyhítésére alkalmazza!

Túlzottan magas adagban alkalmazva előfordulhat a nyelési reflex csökkenése, és az étel a légutakba kerülve fulladást okozhat.

Ha egyéb gyógyszereket is szed, kérjük, olvassa el az „Egyéb gyógyszerek és az Angised citrom szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray” című bekezdést.

Orvoshoz kell fordulni, ha a fertőzésnek a torokfájáson kívül egyéb tünetei (pl. láz, fejfájás, émelygés, hányás) is vannak.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lidocaine hydrochloride;chlorhexidine gluconate hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség