Zöld tea téma

Alvási apnoe: a zöldtea segíthet

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az obstruktív alvási apnoe az egyik legismertebb alvással kapcsolatos légzészavar. A zöldteában található vegyi anyagok azonban nemcsak a tanulási- és memóriazavarokra, hanem erre a betegségre is pozitívan hat.

A zöld tea egészségügyi előnyei

drportal.hu

A zöld teának nevezett ital Kínában és Japánban már a tizenkettedik században a teaszertartások főszereplője volt, a nyugati országokban mégis a fekete tea a legnépszerűbb változat. A nyugati fogyasztók körében folyamatosan nő az igény a különleges, jó minőségű teák iránt, és a tudományos kutatások hatására a minimálisan feldolgozott zöld tea is egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül.

A zöld tea hatásai: Fogyás és érvédelem

WEBBeteg szerkesztőség

A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző, koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert tény az orvoslásban.

Zöldtea - Mégsem hatékony mellrák ellen?

MTI

A korábbi feltételezésekkel ellentétben, a zöld tea nagy mennyiségben történő fogyasztása, csak kis mértékben segít csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát - derült ki a Nemzeti Rákközpont jelentéséből.

Napi egy csésze teával a tüdőrák ellen

MTI

A zöldtea ivása bizonyos védelmet nyújthat a tüdőrák ellen tajvani kutatók szerint. A tudósok szerint a zöldteát nem fogyasztó dohányosok vannak veszélyben.

A zöld tea tudományos vizsgálatok szerint is erősíti a csontokat

MTI

A zöld teát évezredek óta nem csupán kellemes italként, hanem gyógyítási célból is fogyasztják. A legújabb tudományos vizsgálatok azt jelzik, hogy a zöld tea a csontok erősítésére is alkalmas - írták hongkongi kutatók.

Mégsem szívvédő a zöld tea?

MTI

A zöld tea legfontosabb hatóanyagai nem javították a koszorúér-betegség kockázati tényezőit, de ez semmit nem von le a teázás élvezeti értékéből. A fontos kérdéssel foglalkozó nemzetközi vizsgálat eredményeit a Journal of Nutrition közölte.

Szedhetem?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Szeretném megkérdezni, hogy kb.3 hónapja szedem a "EGCg Green Tea Extract" 400 mg" 200 mg. EGCg/80% Catechins Supports Cellular Health.Táplálék kiegészítőt, a máj, ill az epe működésének optimalizálására. Epekövem volt, majd elment! Egy belgyógyász

zöldtea

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna

Tisztelt cìm! Betaloc10mg ot szedek napi 3szor és Metothyrin 2mg ot napi 1szer. Az elmult hetekben felszedtem egy pár kg ot. A kérdésem az lenne hogy ijen gyogyszerek melett ihatok e zöld teát? Ha igen naponta hány csészével? Válaszát elöre is kös

El kell hagynom a koffeint?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Üdvözlöm! Olvastam és ismerőseimtől hallottam is a zöld tea jótékony hatásairól. L-theanine tartalma miatt oldja a szorongást, viszont élénkítő hatással is bír, emellett méregtelenít, sok mindenre kedvező hatással van, ezt olvastam, így úgy döntöt