• Mire jó a zöld tea?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Zöld teát miért jó fogyasztani? Van-e fogyókúra hatása? - nem én akarnék fogyni.:-/ Milyen betegségek ellen véd? Köszönettel: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a zöld tea témában

        Kedves ANY!

        A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak.
        Számos jótékony hatása ismert. Segíti a vércukor regulációját, antidiabetikus hatással rendelkezik, cukorbetegeknek javallott a fogyasztása. A daganatos betegségek megelőzésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak, a benne lévő epigallocatechin-gallátnak (EGCG), mely a polifenolok családjába tartozik.

        Ez az említett epigallocatechin-gallát állatkísérletekben már bebizonyította jótékony hatását az elhízás kialakulásának megelőzésében is, hiszen az epigallocatechin-gallátot fogyasztó csoportban a kontrollcsoporthoz képest egyértelmű összefüggés volt kimutatható a zöld tea hatóanyagának fogyasztása és a kisebb testtömeg, az alacsonyabb koleszterinszint és a kisebb mértékű inzulinrezisztencia között. Az összefüggést a tradicionális kínai orvoslás emberek esetében is igazolta tapasztalati úton.

        Ezen, a kísérletek során tapasztalt jótékony hatás miatt ideális szer a fogyókúra kiegészítőjeként, bátran javasoljuk mi is pácienseinknek. Azt minden esetben kiemeljük, hogy a zöld teát natúran, lehetőleg cukor és édesítőszer használata nélkül kell fogyasztani.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 09:22:58; Megválaszolva: 2010. február 03., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: