• K vitamin és Kálium

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Érdeklődöm, hogy Ednytet és Astrixot és Statint szedő beteg fogyaszthat- e zöld teát.

        Úgy tudom az Ednyt miatt a  kálliummal kell vigyázni a vérhígítók miatt pedig a K vitamin bevitelre, a zöld tea jelenősen tartalmazza ezeket.

         

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a zöld tea témában

        Kedves kérdező!

        Ésszerű mennyiségben nyugodtan fogyasztható a zöld tea. Lévén "gyógyhatású készítmény", a mellékhatásokról, gyógyszerkölcsönhatásokról nincsenek egyértelmű adatok. Az Ednyt is emelheti a káliumot, de jó vesefunkció mellett kicsi a valószínűsége, hogy a zöld tea gondot okozzon. A vérhígítókat tekintve a Syncumar/Warfarin hatásának csökkenését figyelték meg egyes esetekben, de kérdéses, hogy filteres fogyasztással mekkora mennyiségű K-vitamin jut az italba (megint más a helyzet, hogyha zöldtea-kivonatot fogyaszt az ember), az Aspirin/astrix hatását viszont kissé fokozhatja (bár ezzel kapcsolatban komolyabb vérzéses szövődményt nem írtak le).

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 22:46:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom