Viselkedési zavar téma

Autizmus, a bezárt világ - Ezek lehetnek a figyelmeztető jelek

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos

A gyermek fejlődése során, leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Melyek ezek?

Pica: A fura sóvárgást okozó evészavar

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes

Kislány koromban a zöld almás szappan illata olyan csábító hatással volt rám, hogy annak ellenére, hogy tudtam, nagyon furcsa, hogy egy szappanba akarok belekóstolni, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és beleharaptam. Istenem, hogy csípte, égette a számat! Ennek ellenére rendszeresen megkóstoltam az illatos, zöld szappant.

Autizmus: egyéves korban látszanak a jelek

MTI

Az agyról készült felvételek már jóval az autizmus tüneteinek megjelenése előtt utalnak a rendellenességre - állapította meg egy új amerikai tanulmány.

Az autizmus kialakulása - Íme a legújabb eredmények

MTA

Az utóbbi évtizedekben meredeken emelkedett az autizmussal diagnosztizáltak száma, amit teljes egészében sem a nagyobb odafigyelés, sem a növekvő diagnosztikus pontosság nem magyaráz.

Mi betegíti meg gyermekeinket?

Well PR

Mik a leggyakoribb gyerekbetegségek hazánkban, mi okozza ezeket és mire kellene a szülőknek jobban figyelniük?

Viselkedészavaros gyermekek - nemcsak a környezet szenved tőle

versysclinics.com

Az ADHD vagyis a hiperkinetikus figyelemzavar kialakulására számos teória létezik, de a kutatások alapján megjelenésében az öröklődés közel 70 százalékban figyelhető meg.

A mobiltelefon lehetséges egészségügyi veszélyei - Kutatás

Medipress

Szinte minden embernek van mobiltelefonja, mégis nagyon kevesen tudják, milyen hatást gyakorolhatnak a készülékek egészségünkre.

Nehéz szülés - Agresszív lehet a gyermek

MTI

A nehezen napvilágra jött és a szülés során fogóval világra segített gyerekeknél nagyobb eséllyel alakulnak ki gyermekkorban az agresszív viselkedéshez hasonló problémák azokhoz a gyerekekhez képest, akik császármetszéssel születtek - állítják kínai kutatók.

"A válás óta megváltozott a gyerekem viselkedése..." - A pszichológus válaszol

WEBBeteg

"A négyéves kisfiamról lenne szó. Az édesapjával egy hónapja külön élünk és azóta a gyerek viselkedése nagyon megváltozott..." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Gyermekkori viselkedési zavarok

Viselkedési zavar

Gyermeke viselkedése zavart okoz, vagy a korához képest nem tekinthető normálisnak? Tudjon meg többet azzal, hogy kitölti tesztünket, melyek gyermeke...