Viselkedési zavar téma

Autizmus, a bezárt világ - Ezek lehetnek a figyelmeztető jelek

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-04-02 09:33
Autizmus
A gyermek fejlődése során, leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Melyek ezek?

Pica: A fura sóvárgást okozó evészavar

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-03-21 14:33
Pica
Kislány koromban a zöld almás szappan illata olyan csábító hatással volt rám, hogy annak ellenére, hogy tudtam, nagyon furcsa, hogy egy szappanba akarok belekóstolni, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és beleharaptam. Istenem, hogy csípte, égette a számat! Ennek ellenére rendszeresen megkóstoltam az illatos, zöld szappant.
Az agyról készült felvételek már jóval az autizmus tüneteinek megjelenése előtt utalnak a rendellenességre - állapította meg egy új amerikai tanulmány.

Mi betegíti meg gyermekeinket?

Well PR - 2016-02-11 17:25
Mik a leggyakoribb gyerekbetegségek hazánkban, mi okozza ezeket és mire kellene a szülőknek jobban figyelniük?
A nehezen napvilágra jött és a szülés során fogóval világra segített gyerekeknél nagyobb eséllyel alakulnak ki gyermekkorban az agresszív viselkedéshez hasonló problémák azokhoz a gyerekekhez képest, akik császármetszéssel születtek - állítják kínai kutatók.
Gyermeke viselkedése zavart okoz, vagy a korához képest nem tekinthető normálisnak? Tudjon meg többet azzal, hogy kitölti tesztünket, melyek gyermeke...

Szoptatással a viselkedési zavarok ellen?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2008-11-08 19:01
Egy új kutatás szerint a szoptatás pozitívan befolyásolhatja a viselkedést a kora gyermekkorban, illetve gyermekük tanulási képességére is kevesebbet panaszkodnak azok a a szülők, akik korábban szoptatták gyermeküket.

Viselkedészavart okozó ételszínezékek

Független Hírügynökség - 2008-04-15 08:46
Viselkedészavart okozhat a gyerekeknél hat féle gyakran használt ételszínezék - állítják angol egyetemi kutatók. A brit élelmiszerbiztonsági hatóság ezért felszólította az illetékes minisztert, hogy 2009-től tiltassa be ezeket az adalékokat a szigetországban.

Pajzsmirigy gond okozhat viselkedési zavart?

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2019-10-16 13:38
Tisztelt Doktor (nő)! Kisfiam 4 éves, most kezdte az ovit. Viselkedési beilleszkedési problémák merültek fel, de már óvoda előtt is sokszor volt ilyen jellegű problémánk. Előfordulhat hogy valamilyen endokrinológiai probléma lehet a kiváltó ok? Ha

Lehet hogy skizofrén?

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás - 2012-09-04 10:58
Üdvözlöm! Az én páromnak érdekes viselkedései vannak körülbelül másfél éve.Semmije betegsége nincs amiről tudnék.De a viselkedése zavart.VAn amikor teljesen normális van amikor olyan mint egy kisgyerek értetlenül bámul.Utána agresszív dühöng örjöng

Gyermekem viselkedési zavara

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás - 2011-07-22 11:56
István fiam az 5.gyermekem, tehát van összehasonlítási alapom.Szófogadatlan, ha mondunk neki valamit olyan, mintha nem fogná fel. Mindig rosszalkodik, pedig tudja hogy mi a helyes és a helytelen.Ha viszont valamit el akar érni olyan mint egy angyal.S