Lehet, hogy skizofrén?

Üdvözlöm! Az én páromnak érdekes viselkedései vannak körülbelül másfél éve. Semmije betegsége nincs amiről tudnék. De a viselkedése zavart. VAn, amikor teljesen normális van, amikor olyan, mint egy kisgyerek értetlenül bámul. Utána agresszív dühöng örjöng a következő pillanatba meg olyanok a szemei, mint aki tényleg nem normális. Most fogyott elég sokat. Néha nem tudja mit csinál, a következő pillanatban, amikor rákérdezek letagadja, de látszik rajta, hogy el is hiszi, amit mond. Mi lehet az oka? Soha nem volt beteg. Mostanában egyszer kétszer alacsony volt a cukra, de nem hinném, hogy az ilyen tüneteket produkálna. Várom válaszát, hogy mit lehetne tenni mert néha már félek tőle. Köszönöm

Dr. Varga Tamás válasza viselkedési zavar témában

Tisztelt Kérdező! Ezen tünetek apaján a schizophrenia nem valószínű. Számos testi betegség is okozhat mentális tüneteket. Ha ezek tartósak testi kivizsgálás szükséges, belgyógyászati, neurológiai vizsgálat. Ezt követően jön szóba pszichiátriai vizsgálat.

Megválaszolva: 2012. szeptember 06.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Pajzsmirigy gond okozhat viselkedési...
Tisztelt Doktor (nő)! Kisfiam 4 éves, most kezdte az ovit. Viselkedési beilleszkedési problémák merültek fel, de már óvoda előtt is sokszor volt ilyen jellegű...
Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns gyógyszerinterakció
Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos...
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...
Megőrülhettem?
Tisztelt Doktornő! Harmad éves orvostanhallgató vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly novemberben a vizsgaidőszakom előtt erős pánikrohamokkal...
Furcsa testi tünetek lelki alap?
Kedves Doktornő! Az én problémám január közepén kezdődött, amikor is kiderült egy nőgyógyászati probléma (petefészek ciszták) mivel az orvos azt mondta,...