Vesetranszplantáció téma

Vesetranszplantált a családban

Hypertonia - Dr. Remport Ádám

Nagy megkönnyebbülés a család számára a sikeres veseátültetés - aki a családban súlyos vesebeteg volt, végre az egészségesekhez hasonló életet élhet. Erre a műtétre akkor szorul valaki, ha a veséi végleg felmondták a szolgálatot, ez többnyire sokéves vesebetegség után következik be.

Elvégezték az 500. élődonoros vesetranszplantációt a Semmelweis Egyetemen

Semmelweis Egyetem

A COVID-19 járvány harmadik hulláma alatt, márciusban kapott új vesét az a 49 éves férfi, aki az ún. nefrózis szindróma miatt szorult transzplantációra a Semmelweis Egyetemen.

Zoli világbajnok lett a vesetranszplantáció után

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Magas vérnyomás

Kóka Zoltánnal, a 25 esztendős vesetranszplantáción átesett szimpatikus, derűs, fiatalemberrel egy kellemes cukrászdába beszéltük meg a randevút, ahol élete sorsfordító helyzeteiről kérdeztem. Zoli a legtermészetesebb módon beszélt mindarról, amit eddig megélt, és elért az életben.

A vese pótlása - transzplantáció

Hypertonia - Ádám Aurél

A veseátültetés a legjobb és a legkisebb költségű vesepótló kezelés. A transzplantációhoz a betegek várólistára kerülnek, amíg egy számukra alkalmas vese nincs.

Nő a transzplantációk száma Lengyelországban

MTI

Folyamatosan nő a szervátültetések elfogadottsága Lengyelországban; a lengyel egészségügyi minisztérium szerint rekordszámú transzplantációt végeztek 2011-ben, köztük végrehajtották az első sikeres tüdőátültetést egy mukoviszcidózisban szenvedő betegen.

A vese betegségei gyermekkorban

nemzetiveseprogram.hu

Egy szülő számára a legfontosabb, hogy gyermeke egészséges legyen. Nehéz elfogadni és szembesülni azzal, hogy a gyermek egyik létfontosságú szerve nem működik megfelelően, és talán még nehezebb megtanulni - és megtanítani a gyermeket is - ezzel együtt élni.

Élő személy is adományozhat vesét

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az élődonoros veseátültetést bemutató országos sorozatának első fórumát tartotta meg vasárnap a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért.

vesetranszplantáció

Orvos valaszol - Dr. Brasnyó Pál

Tisztelt Doktornő! 65 éves édesapámnál 4 évvel ezelőtt egy laborvizsgálat eredményeként súllyos veseelégtelenséget diagnosztizáltak.. Majd hamarosan megkezdődőtt a hemodialízis kezelése. Mindkét vese működése 15%-os, kreatinin szintje 800-900 körü

Veseelégtelenség

Orvos valaszol - Dr. Merth Gábor

Krónikus veseelégtelenség. Várólistára való felkerüléshez különböző vizsgálatok/ szemészet, bőrgyógyászat stb/ Kötmön gombásodás van ez kizáró ok a felkerülésre? Ugyanis az a cél hogy minél előbb felkerüljön.

Vesetranszplantáció után

Orvos valaszol - Dr. Merth Gábor

Tisztelt dr nő/dr Úr! A párom idén febr 26-án kapott vesét, már a műtét alatt megindult a működése, és azóta sincs vele probléma. A legfőbb gond az, hogy apárom teljesen étvégytalanná vált, nem kíván semmit, ha pár falatot eszik azt néhány perc m