• Vesetranszplantált vagyok és problémák léptek fel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagy segítségre lenen szükségem, mert az orvosok nem mondanak semmit! Vesetranszplantált vagyok és 3-4 hetente járok debrecenbe kezelésre! Eddig minden rendben volt, annyi hogy az elmúlt 4 alkalommal a vizeletem baktériumos volt! emiatt is emelkedhet a krea és emelkedett is! A napi folyadékbevitet mindíg teljesítem! Most befektettek debrecenbe, vizsgálnak, lehet meg is szúrják a vesém! Hiába iszom meg az előírtat így is emelkedett a kreám tegnap óta is az orvosok meg nem mondanak semmit! Ja és ha baktériumos volt a viszeletem az elmúlt 4 alkalommal amikor vizsgálatra jöttem, akkor miért nem írt fel semmit az orvos?

        WEBBeteg szakértő válasza a vesetranszplantáció témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Önmagában a baktériumok kimutatása a vizeletből nem igazol fertőzést, nem indokol azonnali antibiotikus kezelést (az antibiotikumok is a vesén keresztül ürülnek, túlzott használatuk kárt is okozhat! ). Az eredmények elbírálására (vizelettenyésztés, tünetek fennállása stb) szigorú szakmai protokollokat használnak a transzplantációs sebészeten. Ha a kreatinin emelkedik, a lehetséges fertőzés kezelése nem hoz eredményt, valóban indokolt lehet a mintavétel (az biztos diagnózist ad), így elkerülhető a nem megfelelő kezelés. Ha kilökődésről van szó (és a kezdeti kreatinin-érték jó volt) az esetek többségében az jól kezelhető.


        Kérdés: 2010-03-02 10:49:55; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése