Vastagbélpolip téma

Familiáris adenomatosus polyposis (FAP) - A vastagbél betegsége

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021-09-02 14:33
A familiáris adenomatosus polyposis szindróma a vastagbél olyan ritka, öröklött megbetegedése, amely fokozott kockázatot jelent vastagbélrák kialakulására. A betegség megelőzésére jelenleg sajnos nincs lehetőség, ám a beteget műtéttel meg lehet óvni a súlyosabb következményektől.

Vastagbélrák - ezt kell tudni a polipokról!

Szponzorált tartalom - 2021-07-01 07:03
Európában Magyarországon halnak meg a legtöbben vastagbélrák miatt lakosságarányosan, évente körülbelül 5000 ember. [1] A bélrendszeri daganatok többnyire veszélyes polipokból alakulnak ki, ezért fontos ezeket ismerni és időben szűrésre menni. (x)

Vastagbélpolipot találtak - Mit tegyek?

WEBBeteg összeállítás - 2019-03-15 17:36
Bizonyára sok kérdés felmerült Önben, amennyiben vastagbélszűrés vagy más célú endoszkópos beavatkozás során polipot fedeztek fel a szervezetében. Összeállításunkban a vastagbélpolipokkal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre adunk választ.

Polipok a vastagbélben - Idejében kellene szűrni!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-03-31 13:10
Az egyik legjobban szűrhető rákfajta a vastagbéldaganat, amely így is a második leggyakoribb daganat hazánkban. Mondhatni, három az egyben megoldás: a tükrözéssel a szűrés mellett a felfedezett polypokat is eltávolítják, sőt, mintavétel is történik. De akkor miért nem járunk vastagbéltükrözésre? Miért rosszak a statisztikák? Egyáltalán mennyire vagyunk tisztában a vastagbél betegségeivel, kezelésükkel?

Bélrák: a polipnál veszélyesebb okai is lehetnek

Független Hírügynökség - 2008-03-06 09:44
A végbél egy gyakori, de nehezen észlelhető léziója (sérülése) sokkal nagyobb rákkockázatot jelent, mint a polip, amelyet az orvosok béltükrözéskor keresnek, állapították meg amerikai kutatók.

Adenóma

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra - 2011-06-28 15:30
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011.06.16.- án megvolt a polip eltávolításom. Szeretném ha segítene értelmezni a mikroszkopikus leírást és a kórszövettani dianózist. Vastagbélből származó nyálkahártya részleteket láttunk, melyek adenomatosus átalakulást