• Tinédzser téma

    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    Tinédzserkorban, a nemi élet kezdetén különösen fontos téma a biztonságos szex és fogamzásgátlás. Sajnos gyakran épp ebben az életkorban nincs kivel megbeszélni a legfontosabbakat: a tini nem mer kérdezni, a szülő vagy az iskola pedig nem mindig nyitott az őszinte, megértő kommunikációra.
    MTI
    Újabb fiatal került kórházba fertőző agyhártyagyulladással - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.
    MTI
    Kapcsolat áll fenn az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek kialakulása között - állítják brit szakemberek, akik azt is megállapították, hogy az összetett gondolkodással és a döntéshozatallal összefüggő agyterületek változnak a legtöbbet a kamaszévek alatt.
    MTI
    Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint.
    MTI
    A serdülőkori túlsúly jelentősen megnöveli a felnőttkori bélrák kockázatát egy tanulmány szerint.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az alvás segít a fiataloknak az otthoni konfliktusok feldolgozásában.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A tinédzserkorban is alaposan át kell gondolni, hogy milyen típusú fogamzásgátló módszert választ valaki. Egyrészt törekedni kell a megbízhatóságra, mert egy nem kívánt terhesség egész életre szóló következményeket jelent, másrészt alaposan át kell gondolni a nemi betegségek veszélyét, és amennyiben van erre vonatkozóan rizikó, akkor ezek ellen is védekezni kell.
    MTI
    Egyre kevesebb amerikai tinédzser és fiatal felnőtt él szexuális életet - derült ki egy tanulmányból. Az okokról megoszlik a szakértők véleménye.
    Medipress
    Azok a tinédzserek, akik társaikat interneten vagy mobiltelefonon zaklatják, nagy valószínűséggel küzdenek testi és lelki problémákkal, így áldozataikat is nagyobb veszély fenyegeti, állapítja meg egy finn tanulmány.