Tinédzser téma

A tinédzserkori fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Hazay Máté

Tinédzserkorban, a nemi élet kezdetén különösen fontos téma a biztonságos szex és fogamzásgátlás. Sajnos gyakran épp ebben az életkorban nincs kivel megbeszélni a legfontosabbakat: a tini nem mer kérdezni, a szülő vagy az iskola pedig nem mindig nyitott az őszinte, megértő kommunikációra.

Újabb fiatal került kórházba fertőző agyhártyagyulladással

MTI

Újabb fiatal került kórházba fertőző agyhártyagyulladással - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Kapcsolat van az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek között

MTI

Kapcsolat áll fenn az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek kialakulása között - állítják brit szakemberek, akik azt is megállapították, hogy az összetett gondolkodással és a döntéshozatallal összefüggő agyterületek változnak a legtöbbet a kamaszévek alatt.

Púposak lehetnek a telefonfüggő gyerekek

MTI

Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint.

A serdülőkori túlsúly növeli a felnőttkori bélrák kockázatát

MTI

A serdülőkori túlsúly jelentősen megnöveli a felnőttkori bélrák kockázatát egy tanulmány szerint.

Tinédzserek és a konfliktusok kezelése

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az alvás segít a fiataloknak az otthoni konfliktusok feldolgozásában.

Tinédzserkori fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A tinédzserkorban is alaposan át kell gondolni, hogy milyen típusú fogamzásgátló módszert választ valaki. Egyrészt törekedni kell a megbízhatóságra, mert egy nem kívánt terhesség egész életre szóló következményeket jelent, másrészt alaposan át kell gondolni a nemi betegségek veszélyét, és amennyiben van erre vonatkozóan rizikó, akkor ezek ellen is védekezni kell.

Egyre kevesebb fiatal él szexuális életet Amerikában

MTI

Egyre kevesebb amerikai tinédzser és fiatal felnőtt él szexuális életet - derült ki egy tanulmányból. Az okokról megoszlik a szakértők véleménye.

Kiberzaklatás: a mentális egészség pestise

Medipress

Azok a tinédzserek, akik társaikat interneten vagy mobiltelefonon zaklatják, nagy valószínűséggel küzdenek testi és lelki problémákkal, így áldozataikat is nagyobb veszély fenyegeti, állapítja meg egy finn tanulmány.

Baráti unszolásra isznak a tinik

holahatar.hu

Az alkoholfogyasztás alapvetően a társas élet, a szórakozás, a szabadidő eltöltésének szerves részeként van jelen, a tinik közel harmada társaságban a barátai győzködésére fogyaszt alkoholt, s e tekintetben a férfiak befolyásolhatóbbak, mint a nők.