Testedzés téma

A kedvenc sportom: Ön mit választ? - 2. rész

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Szeretne sportolni és fitt lenni? Összegyűjtöttünk néhány sportágat, amiből biztosan Ön is megtalálja a kedvére valót. Cikkünkben néhány ütős- és labdajátékokat elemzünk előnyei, nehézségei és költségei szempontjából.

Sportolás és hidratálás – Víz és sportitalok

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az, hogy mikor és mit igyon a sportoló, az a testmozgás időtartamától és intenzitásától függ.

Késő esti testedzés - Álmatlanságot okoz?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Általában az esti órákban van időnk testedzésre, de sokan úgy vélik, ez álmatlanságot, insomniát okozhat. Hogyan befolyásolja az edzés időpontja az alvási képességet?

Káros lehet a túlzott testedzés

MTI

A túlzott testedzés károsítja az immunrendszert és védtelenebbé tesz a megfázás vagy az influenza ellen, a rendszeres, élénk tempójú gyaloglás viszont erősíti a védettséget.

Milyen intenzív legyen az edzés?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Amikor a testedzés intenzitása a kérdés, a mérsékelt általában a legjobb. Mikor edz, fontos tudni, hogy mikor kell gyorsítania és mikor lassítani egy kicsit.

Hőártalmak és megelőzési lehetőségeik

Medipress

A nyár közeledtével és a hőmérséklet emelkedésével egyre nő a hőártalmak kockázata is. Ha a melegben végzett testmozgásról beszélünk, senki sem legyőzhetetlen – állítja Brendon McDermott a Tennessee Egyetem sportoktatója. Szélsőséges esetekben, illetve ha az illető nem jut időben orvosi segítséghez, hosszú távú károsodás, vagy akár halál is bekövetkezhet.

A futás és az immunrendszer

Medipress

Azok, akik szeretnének sokáig, egészségben élni, jobban teszik, ha vesznek egy jó futócipőt, és még ma nekiindulnak. Idősebbek is elkezdhetik!

Sport: egészséges, mint leszokni a dohányzásról

WEBBeteg - K. J. fordító

Újabb érvek állnak mindazok rendelkezésére, akikben érlelődik a dohányzásról való leszokás gondolata: a füstmentessé válás ugyanolyan mértékben növeli a várható élettartamunkat, mint a rendszeres testmozgás. A megállapítást tartalmazó tanulmány szerint sohasem késő átállni a sportos életmódra.

Miért sikertelen a legtöbb fogyókúra?

Medipress

Sokan gondosan odafigyelnek arra, mit esznek, hetente négyszer izzadnak az edzőteremben, de a mérleg nyelve csak nem akar lefelé mozdulni. Mi lehet a baj?

Spinning - Amikor nem a távolság legyőzéséért tekerünk

Medipress

Míg a szobakerékpárosok rögzített kerékpárokat hajtanak szimulált dombokra fel és azokról le, nem mennek sehová, de minden egyes tekerésért keményen megdolgoznak. Ez a spinning, vagy magyarosan mondva teremkerékpározás.