• Terméketlenség téma

    MTI
    A mobiltelefonok sugárzása károsíthatja a férfiak nemzőképességét. Aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annál kétszeresére nőhet a spermaszám terméketlenséggel fenyegető csökkenésének a kockázata - állapították meg izraeli kutatók.
    Dr. Debreceni Diána, Dr. Csenki Marianna
    A statisztikák alapján világszerte egyre több kisbaba születik lombikbébi program segítségével. A meddőséget a legtöbben női problémának tartják, pedig ma már tudjuk, hogy az esetek 40 százalékban a gyermekáldás elmaradásának hátterében a férfi egészségügyi problémája szerepel.
    MTI
    Elérte az 5 milliót a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derül ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) közleményéből, amelyet a szervezet július 1-től 4-ig Isztambulban megrendezett éves találkozója alkalmából adtak ki.
    Medipress
    A túl sovány - vagyis az alacsony testzsírral bíró - hölgyeknél a leptin nevű hormon hiánya is hozzájárul a menstruációk elmaradásához. A hormon mesterséges formája visszaállíthatja a menstruációs ciklust és a termékenységet is.
    MTI
    A nők életkorának előrehaladtával a rendellenes petesejtekért egy fehérje szintjének csökkenése a felelős - jelent meg a BBC hírportálján.
    MTI
    A mostani tanulmányban 22 ezernél több kaliforniai férfit követtek nyomon, akiket 1967 és 1998 között terméketlenként diagnosztizáltak.
    MTI
    A tesztet az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA is vizsgálja már, amerikai forgalmazása szintén küszöbön áll.
    Független Hírügynökség
    A nők nehezebben esnek teherbe, és gyakrabban vetélnek, ha a magzat apja idősebb 40 évesnél, állapítja meg egy hétfőn megjelenő francia tanulmány.