Terméketlenség téma

Teszt a férfi meddőség genetikai okának kimutatására

Dr. Debreceni Diána, Dr. Csenki Marianna

A statisztikák alapján világszerte egyre több kisbaba születik lombikbébi program segítségével. A meddőséget a legtöbben női problémának tartják, pedig ma már tudjuk, hogy az esetek 40 százalékban a gyermekáldás elmaradásának hátterében a férfi egészségügyi problémája szerepel.

Világszerte 5 millió lombikbébi született

MTI

Elérte az 5 milliót a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derül ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) közleményéből, amelyet a szervezet július 1-től 4-ig Isztambulban megrendezett éves találkozója alkalmából adtak ki.

A menstruációs zavar helyreállítása leptinnel

Medipress

A túl sovány - vagyis az alacsony testzsírral bíró - hölgyeknél a leptin nevű hormon hiánya is hozzájárul a menstruációk elmaradásához. A hormon mesterséges formája visszaállíthatja a menstruációs ciklust és a termékenységet is.

Mitől öregednek el a petesejtek?

MTI

A nők életkorának előrehaladtával a rendellenes petesejtekért egy fehérje szintjének csökkenése a felelős - jelent meg a BBC hírportálján.

Termékenységi teszt - férfiaknak

MTI

A tesztet az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA is vizsgálja már, amerikai forgalmazása szintén küszöbön áll.

40 felett romlik a férfiak termékenyítő képessége

Független Hírügynökség

A nők nehezebben esnek teherbe, és gyakrabban vetélnek, ha a magzat apja idősebb 40 évesnél, állapítja meg egy hétfőn megjelenő francia tanulmány.

Terméketlenség?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Tisztel doktor Úr/Nő! 31 éves nő vagyok, a párommal 6 hónapja próbálkozunk, de eddig sikertelenül. Most már kezdek ideges lenne, hogy nem jön össze. A menstruációm rendszeres, használok pg mikroszkópot is, és rendszeresen figyelem magam. (hőmérőz

Lehet-e a férjemnek vérszerinti gyermeke?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Dr. Kocsis István urológus! Férjemmel 8 éve vagyunk együtt és 4 éve házasok. Folyamatos vesekő képződések miatt 2002.-ben kórházba kerülés után egy urológus tüzetesebb kivizsgálást végzett. A vizsgálatok során a herék nem megfelelő nagysá