Tengeri hal téma

Halat enni nem csak karácsonykor érdemes

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2017-12-24 20:15
Általában rántva vagy levesnek, s leggyakrabban akkor is csak karácsonykor kerül az asztalra édesvízi hal. Pedig ezek a pikkelyes jószágok nem csak finomak, hanem bármely más húsnál egészségesebbek, nincs olyan korosztály vagy betegség, amely mellett ne volna ajánlott a fogyasztása.

10 + 1 kérdés a fluoridról

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-05-15 11:07
A túlzott fluoridfogyasztás nagyobb veszéllyel jár, mint a fluoridhiány? Van benne igazság. Miben található fluorid? Miért hasznos, illetve káros-e?

Halvásárlás: Milyen halat érdemes enni?

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2012-05-19 09:41
A bizonytalanság az egyik oka annak, hogy az emberek többsége csak ritkán vagy egyáltalán nem eszik halat, vagy ha mégis, inkább csak étteremben. Ez nem a legszerencsésebb helyzet, mivel a hal nagyon egészséges, különösen az omega-3 zsírsavban gazdag fajták.
Az orosz Távol-Keleten nincs veszély a japán Fukusima atomerőmű problémái miatt, a sugárzás a normának megfelelő, és orosz atomtudósok szerint az erőműből a tengerbe szivárgó sugárszennyezett víz miatt sincs ok az aggodalomra.

Mennyi higany van a halakban?

Medipress - 2010-07-02 11:27
A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.

A higanyról.....

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-01-14 18:24
Tisztelt doktorur/nő.....sokat beszélünk ma a helyes táplálkozásról, hogy ezt ne együnk meg azt ne együnk, fogyasszunk sertéshus helyett halat, sok fehérjét.......Rádöbbentem, hogy én igenis imádom a szálkamentes tengeri halat, és az utóbbi időben &#