• Tengeri Hal téma

        Több mint TestŐr
        A mediterrán étrend alapvetően rostban gazdag. A sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a déli népek napi szinten használnak olívaolajat. Emellett sok tengeri halat is fogyasztanak, ami többek között az omega-3-zsírsav-tartalma miatt kedvező a szervezet számára.
        WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
        Általában rántva vagy levesnek, s leggyakrabban akkor is csak karácsonykor kerül az asztalra édesvízi hal. Pedig ezek a pikkelyes jószágok nem csak finomak, hanem bármely más húsnál egészségesebbek, nincs olyan korosztály vagy betegség, amely mellett ne volna ajánlott a fogyasztása.
        Több mint TestŐr
        Nyáron a nyaralás alatt a magyarok is szívesen fogyasztanak halételeket, de év közben ez visszaszűkül a harcsapaprikásra, a halászlére és a karácsonyi pontypatkóra. Egy 2000-ben elvégzett felmérés szerint azok között az emberek között, akik hetente egyszer vagy többször ettek tengeri halat, 52 százalékkal kisebb volt a szívhalál előfordulása, mint a havonta egyszer fogyasztók körében.
        Több mint TestŐr
        Ha a toszkán konyháról beszélünk, mindenkinek egyből eszébe jutnak a tengeri ételek, a kacsahús és marha, aminek elkészítéséhez elengedhetetlen a nagyon finom, extra szűz olívaolaj, valamint a kakukkfű, rozmaring, és a zsálya!
        WEBBeteg, otvenentul.hu
        A bizonytalanság az egyik oka annak, hogy az emberek többsége csak ritkán vagy egyáltalán nem eszik halat, vagy ha mégis, inkább csak étteremben. Ez nem a legszerencsésebb helyzet, mivel a hal nagyon egészséges, különösen az omega-3 zsírsavban gazdag fajták.
        MTI
        Az orosz Távol-Keleten nincs veszély a japán Fukusima atomerőmű problémái miatt, a sugárzás a normának megfelelő, és orosz atomtudósok szerint az erőműből a tengerbe szivárgó sugárszennyezett víz miatt sincs ok az aggodalomra.
        Medipress
        A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.
        Medizina.hu
        Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon.