• Tengeri Hal téma

    Több mint TestŐr
    A mediterrán étrend alapvetően rostban gazdag. A sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a déli népek napi szinten használnak olívaolajat. Emellett sok tengeri halat is fogyasztanak, ami többek között az omega-3-zsírsav-tartalma miatt kedvező a szervezet számára.
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    Általában rántva vagy levesnek, s leggyakrabban akkor is csak karácsonykor kerül az asztalra édesvízi hal. Pedig ezek a pikkelyes jószágok nem csak finomak, hanem bármely más húsnál egészségesebbek, nincs olyan korosztály vagy betegség, amely mellett ne volna ajánlott a fogyasztása.
    Több mint TestŐr
    Nyáron a nyaralás alatt a magyarok is szívesen fogyasztanak halételeket, de év közben ez visszaszűkül a harcsapaprikásra, a halászlére és a karácsonyi pontypatkóra. Egy 2000-ben elvégzett felmérés szerint azok között az emberek között, akik hetente egyszer vagy többször ettek tengeri halat, 52 százalékkal kisebb volt a szívhalál előfordulása, mint a havonta egyszer fogyasztók körében.
    Több mint TestŐr
    Ha a toszkán konyháról beszélünk, mindenkinek egyből eszébe jutnak a tengeri ételek, a kacsahús és marha, aminek elkészítéséhez elengedhetetlen a nagyon finom, extra szűz olívaolaj, valamint a kakukkfű, rozmaring, és a zsálya!
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    A bizonytalanság az egyik oka annak, hogy az emberek többsége csak ritkán vagy egyáltalán nem eszik halat, vagy ha mégis, inkább csak étteremben. Ez nem a legszerencsésebb helyzet, mivel a hal nagyon egészséges, különösen az omega-3 zsírsavban gazdag fajták.
    MTI
    Az orosz Távol-Keleten nincs veszély a japán Fukusima atomerőmű problémái miatt, a sugárzás a normának megfelelő, és orosz atomtudósok szerint az erőműből a tengerbe szivárgó sugárszennyezett víz miatt sincs ok az aggodalomra.
    Medipress
    A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.
    Medizina.hu
    Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon.