Teherbeesés téma

Gyermekvállalás vastagbélrák után

WEBBeteg összeállítás - 2021.08.06. 17:36
Vastagbélrák
A vastagbélrák a legtöbb esetben az 50 év feletti korosztályt érinti, azonban a fiatalabb életkor sem jelent biztosítékot, különösképpen akkor, ha a családban volt már hasonló tumoros betegség. Felvetődik emiatt a kérdés: amennyiben nemző- illetve fogamzóképes életkorban lévő az érintett beteg, vajon milyen hatással lehet a vastagbélrák a termékenységre és a családtervezésre.

Gyermekvállalás: mennyi időm van még?

EndoCare Endokrinológiai Központ - Dr. Szakács Zoltán, szülész-nőgyógyász - 2018.01.26. 11:25
Az orvosok, szociológusok, közgazdászok, pszichológusok mind gyakrabban hívják fel figyelmünket arra, hogy a fejlett országokban az utóbbi egy-két évtizedben egyre jobban kitolódik a gyermekvállalás kora. Ezért az egyik legfontosabb információ a női szervezet állapotáról az a termékenységet tükröző eredmény, amely személyre szabottan megmutatja, mennyi idő állhat még rendelkezésre a gondtalan teherbeeséshez.

7 tipp a gyorsabb teherbeeséshez

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2017.12.29. 20:11
Teherbeesés
A családalapítással a döntés meghozatala után senki sem szeret várni, ám a természet sajnos nem mindig így működik. Nagyon sok nő számára nehéz a várakozással teli időszak, mikor meg kell tapasztalnia, hogy nem tud mindent kontrollálni. Ennek ellenére van néhány dolog, amivel elősegítheti a mihamarabbi teherbeesést.

Lombikprogram: új eljárás hozhat több sikert

Magyar Nemzet - 2017.09.11. 20:54
Meddőséggel küszködő párok ezreinek életét teheti könnyebbé az egyik magyar startup cég által kifejlesztett teszt, amelynek segítségével jelentősen növekedhet a megtermékenyülés valószínűsége – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Teherbeesés pajzsmirigybetegséggel

Budai Endokrinközpont - Dr. Békési Gábor, endokrinológus - 2016.12.23. 09:41
A pajzsmirigy az egész szervezet működésére ható szervünk, így a teherbeesésre is komoly befolyást gyakorol. A meddőséggel küzdő nők nagy részénél ugyanis gyakran kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködés az oka annak, hogy nem pozitív a terhességi teszt. Dr. Békési Gábor, pajzsmirigy specialista elmondja, hogy mikor gyanakodjunk a mirigy elégtelen működésére.

Hány évesen vállaljunk gyermeket?

Red Lemon Media - 2016.05.18. 11:25
Napjaink életvezetési tudatosságát komolyan áthatja a gyermektervezés kérdésköre, amely során beszélhetünk pszichológiai, egzisztenciális és biológiai szempontokról - ezek figyelembe vétele nélkülözhetetlen a tervezés első fázisában. A meghatározó külső körülményeken túl a legfontosabb aspektus azonban az, hogy a női szervezet mikor áll legjobban készen a várandósságra.

Antibiotikum és fogamzásgátló

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2015.04.05. 10:12
Egyes antibiotikumok alkalmazása csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát, rendszertelen vérzés és az esetek körülbelül 5 százalékban nemkívánt terhesség is létrejöhet.
"Eléggé rendszertelen a menstruációm már évek óta. Mostanában foglalkoztat a babavállalás gondolata. Tudok valamit tenni a könnyebb teherbeesés érdekében?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A nem kontrollált asztma miatt késhet a teherbeesés

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2013.11.28. 18:37
A krónikus légúti betegséggel élőknél elhúzódhat a fogantatás létrejötte, különösen a 30 év feletti nők esetében. Dán kutatók vizsgálata a várandósság alatti beteggondozás mellett, most a teherbeesést megelőző időszakra, a megfelelő asztma-kontroll fontosságára hívja fel a figyelmet.

Van esély gyermekre rákbetegség után!

Versys Clinics - 2013.08.26. 05:21
Rákos lettem, de gyermeket szeretnék! - Magyarországon annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a rák egyike a vezető halálozási okoknak, kevés szó esik a rákos megbetegedésben szenvedő páciensek fertilitás prezervációjáról, vagyis termékenység megőrzéséről.

A fogamzás és a fogamzásgátlás legfontosabb számadatai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2011.09.26. 17:12
Ahhoz, hogy sikeresen megtörténjen a fogamzás, 3 szerv szükséges. Elsőként fontos a normál petefészek aktivitás, mert így képződik érett petesejt, a méhkürtök intakt aktivitása szintén elengedhetetlen, és ezek mellett a spermiumok képződése és hüvelybe jutás is zavartalan kell, hogy legyen.
Mintegy tizenöt petesejtet kell leszívni egyetlen menstruációs ciklus leforgása alatt ahhoz, hogy a legnagyobb legyen az esélye a lombikbébi kezelés általi teherbe esésnek - jelentették be szerdán brit szakemberek.

Felelőtlenség, vagy lehetőség? Első gyermek vállalása 40-50 év felett

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró - 2011.02.28. 09:07
Negyven felett keveseknek adatik meg, hogy természetes úton essenek teherbe. Magyarországon ma még extrémnek tűnik, ha egy 50 év körüli nő szül. Az ő esetükben kiemelten fontos a biológiai alkalmasság kérdése. Speciális terhesgondozást kíván, és nagyobb szakmai felkészültséget igényel a szakorvosok részéről.

Mikor lehet nézetni a prolaktint es hogyan lehet levinni a szintjet?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2022.08.21. 18:59
Szeretném kérdezni, hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin szintem (434 mIU/L), es azt hallottam, hogy 200 felett nincs beagyazodas., Hogyan lehet ennek

Terhes lehetek?

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2016.07.04. 08:50
Jó reggelt kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy terhes lehetek-e attól, hogy a barátom a fürdőkádban, a vízben (meleg, habos) kevés ideig (fél perc) bennem volt úgy, hogy óvszer volt rajta, de nem ment el csak az előváladék volt a gumiba maximum.

Nőgyógyászati probléma? - pajzsmirigy - hashimoto - l-thyroxin

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010.05.06. 21:14
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt Válaszadó Orvosok! Tanácstalan, 37 éves hölgy vagyok, ezúton szeretném szíves tanácsukat kérni. 2009 januárjától, azaz több, mint egy éve küszködöm menstruáció elötti barnás színü pecsét vérzéssel (igaz

Depo provera után mikor lehetek terhes

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010.01.10. 14:25
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha 2006.majustól 2008.júniusig kaptam a, Depot, utána pedig gyógyszert szedtem, majd újra visszaálltam az injekcióra, de most nov. 26-án lejárt és nem adattam be, mert már szere

Terhes lehetek?

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika - 2009.12.07. 11:46
Tisztelt Doktor Úr/Nő! November 20.án jött meg a menstruációm, rendesen tartott 5 napig, viszont a fogamzásgátló tablettát egyéb személyes okok miatt csak a ciklus 13. napján tudtam bevenni először. Előtte a ciklus 8. napján szeretkeztem a páromma

Aggodalom

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.12.02. 18:47
Kedves Webdoktor! Nagyon kényes a dolog, amiért írok. Kérem, ne vessen meg. Nem élek most Magyarországon, ezért nem is nagyon tudok orvoshoz menni, de nem is betegségről van szó. Egy barátommal lakom albérletben Finnországban, és velünk lakik e

Terhesség?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009.08.31. 22:30
Üdvözlöm! Van egy négy hónapos gyermekem, akit kizárólag szoptatok. A menstruációm még nem jött meg, a másik két gyerkőcömnél 8 hónapos korukban kezdtem el vérezni újból. Férjemmel a szexuális együttlét alatt nem védekeztünk. Kérdésem az, hogy teh

Meforal 1000, nem rendszeres peteérés

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász - 2009.07.07. 11:39
Tisztelt Doktornő! Februárban egy endokrinológus kiírta a Meforal 1000-es gyógyszert, mert februárban magas volt a cukrom. Egy hónapja mentem kontrollra, és lement 5, 5-re. A doktor úr azt is mondta, hogy kicsit magas a férfi hormonom, illetve

Még mindig van tejem

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.11.26. 22:32
Érdeklődni szeretnék, hogy 3 éves a kislányom, szeretnénk még családot, a hormon vizs. eredményében a prolactin szintem 7, 77 a progesteronom 0, 60. Érdeklődni szeretnék, hogy a bromocripin 0, 25-ös szedése este 1/2 tbl. tényleg segít, hogy könn

Sürgősségi fogamzásgátlás!

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.09.15. 23:23
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Menstruációt követő 4. napon védekezés nélküli szeretkezés után szükséges sürgősségi fogamzásgátlás abban az esetben, ha a férfi a közelgő orgazmusát megszakította, majd kis idő múlva újra folytatta a szeretkezést? Ilyen esetben