Takarítás téma

Tavaszi nagytakarítás: odafigyeléssel, biztonságosan, mérgezések elkerülésével

ÁNTSZ

A tavaszi nagytakarítás során jellemző, hogy a megszokottnál alaposabb munkához nagy hatékonyságú, agresszív tisztító hatással rendelkező szerek használatára is szükség van. Az ilyen készítmények egyben nagyobb kockázatot is jelentenek. Ezért is rendkívül fontos, hogy a háztartási vegyszereket az előírásoknak megfelelően használjuk. Így elkerülhetők a mérgezések is.

Hogyan takarítsunk a koronavírus-járvány idején?

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Alig telik bele pár percbe, de ha a gyakran használt felületeket naponta egyszer letakarítjuk, azzal hozzájárulhatunk a fertőzés terjedésének megakadályozásához.

A gőz hatékony tisztító ereje kiválthatja a vegyszeres takarítást

Több mint TestŐr

A vegyszermentes takarítás sokak álma, hiszen az allergiások, vagy akár a kisgyerekes családok is szívesebben alkalmazzák a veszélyes, ártalmas vegyszerek helyett a vízgőz természetes erejét. A gőz nemcsak a szennyeződést, de a baktériumok 98 százalékát is elpusztítja, így az emberi szem számára láthatatlan piszkoktól is megóvható a család.

Hatékonyság az autómosásban

Több mint TestŐr

Egy magasnyomású mosóval akár otthon is lemosható az autó, de emellett a kültéri burkolat, a ház kőburkolata vagy a kerti grill is könnyen tisztítható.

Takarítás, főzés, kertészkedés - Mennyi kalóriát égetünk el?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Mennyi kalóriát használunk fel pl. takarítás, főzés vagy kertészkedés közben?

Vegyszer nélkül is lehet hatékony a takarítás!

Több mint TestŐr

A gőz erejével nemcsak a baktériumokat, vírusokat pusztíthatjuk el, de a vegyszerektől kialakulható allergiákat is elkerülhetjük.

Vegyszer nélkül is takaríthatunk lakásunkban

Több mint TestŐr

Manapság egyre többen odafigyelnek, hogy környezettudatosan egyre kevesebb vegyszert használjanak. Egészségünk megőrzésében is fontos, hogy inkább a természetes tisztító alternatívákat használjuk a durva vegyszerek helyett.

Legyünk környezettudatosak takarítás közben is!

Több mint TestŐr

A boltok polcain rengeteg takarítószer közül választhatunk, de a tavaszi nagytakarítás idején sem mindegy, milyet választunk, hiszen a saját egészségünkért és a környezetünkért is sokat tehetünk akkor, ha környezetbarát takarítószert választunk!

Takarítson más helyettünk!

Több mint TestŐr

A karácsony előtti készülődés, sütés-főzés éppen eléggé leterhel mindenkit, így nagy segítség lehet, ha vannak olyan háztartási gépeink, amelyek egyedül is képesek a takarításra.

Spóroljunk időt a takarítással!

Több mint TestŐr

Ma egy nőnek rengeteg féle szerepben kell helytállnia, dolgoznia kell, gyermeket neveli, de csinos, ápolt feleség is szeretne lenni, pedig szépítkezésre sokszor elég kevés idő marad.