TB jogviszony téma

Ellátás és egészségügyi szolgáltatás - kinek, mikor jár?

WEBBeteg - T. A. , újságíró

Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.

Színekkel jelzik a TB-jogviszonyt júliustól

Független Hírügynökség

Zöld, piros, kék és barna színekkel jelzik júliustól, hogy kinek milyen társadalombiztosítási jogosultsága van - számolt be az RTL Híradó.

Egymillió ember adatai sérültek OEP rendszerhiba miatt

Független Hírügynökség

Több mint egymillió ember adatai sérültek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszerének hibája miatt. Ezáltal a rendezett jogviszonyúak is helytelen igazolást kaphattak az orvosnál vagy a patikában. A rendszerhiba kijavtásáig mindenki megkapja az egészségügyi ellátást, jogosultságtól függetlenül - tájékoztattak az illetékesek.

Már 9,8 millió embernek rendezett a tb-jogviszonya

Független Hírügynökség

Napokon belül megkapják a kórházak és a szakrendelők azt a 18 milliárd forintot, ami az egészségügyi kasszában maradt, így nullszaldóval zárja az évet az Egészségbiztosítási Alap - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtöki évértékelő tájékoztatóján.