• Túlsúly témájú cikkek

    Oxygen Medical
    Dohányzás, túlsúly, cukorbetegség - ezek a rizikófaktorok jelentősen növelik az érszűkület esélyét. Hava Róbert, az Oxygen Medical vezető asszisztense egy egyszerű módszerről, az arteriográfiáról beszélt, amellyel feltérképezhető az erek állapota, és megelőzhető a katasztrófa.
    Comlab
    A GYERE Program első felmérése szerint elsősorban a túlsúly, de az alultápláltság
    is jellemző.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    Csak az lehet egészséges, aki karcsú vagy akár sovány? Az elhízás megrövidíti az életet? Egyre több tanulmány cáfolja meg ezeket a nézeteket, és mutatnak rá arra, hogy az is lehet teljesen egészséges, akinél az ideális testsúlyra vonatkozó előírásoknál többet mutat a mérleg.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    A sport nem csak alakunknak tesz jót, hanem önértékelésünket is javítja. Egy kis életmódbeli változtatással feszes izmokra és jó közérzetre tehet szert.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    Nem csak a gyorsételek és a hormonháztartás pubertáskori változása tehető felelőssé azért, hogy a tizenéves lányok között olyan nagy a túlsúlyosak aránya. Az elhízás okozói között az internet, a kevés alvás és az alkoholfogyasztás is megtalálható.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyász-kozmetológus a betegség egyéb jellemzőiről is beszélt.
    WEBBeteg
    Világszerte egyre nagyobb problémát jelent az elhízás. Különböző krónikus megbetegedések melegágyát jelenti, amelyekből még nehezebb kilábalni, nem is beszélve a kezelések és gyógyszerek hatalmas költségeiről. Állandó, optimális testtömegünk megtartásához a legfontosabb az energia-egyensúlyunk fenntartása, azaz hogy az elfogyasztott energia mennyisége egyenlő legyen a felhasznált energiáéval.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    A túlsúlyos emberek közül sokan állandó érzéki csalódás elszenvedői: egyáltalán nem veszik észre, hogy a mérleg az ő esetükben az egészségesnél nagyobb terhelésnek van kitéve, s ezzel együtt elbagatellizálják az elhízás egészségi következményeit is.
    www.erkozpont.hu
    A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, gátlásossághoz vezethet, ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak. Elhízott állapotban több tényező együttes hatása súlyos érbetegségekhez vezethet.
    WEBBeteg
    A fogyókúrát elkezdeni a legnehezebb, de betartani az igazán nagy feladat. Önnel is biztos előfordult már, hogy le szeretett volna adni néhány kilót, de néhány napnál vagy talán hétnél nem tartott tovább a kitartása.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!