Szklerózis multiplex téma

Az elhízott gyermekeknél nagyobb a szklerózis multiplex kockázata

MTI

Nagyobb a szklerózis multiplex betegség kialakulásának a kockázata az elhízott gyermekeknél, akik ráadásul rosszul reagálnak a betegség kezelésére német kutatók szerint.

Évekre megállítható a szklerózis multiplex

MTI

Legalább öt évre képes lefagyasztani a betegséget és megállítani annak súlyosbodását a szklerózis multiplexszel - SM - élő pácienseknél egy hatékony, de kockázatos kezelés - számoltak be az eredményeikről orvosok a JAMA Neurology című folyóiratban.

Nagyobb a szklerózis multiplex esélye, ha kevés a D-vitamin

MTI

Nagyobb a szklerózis multiplex kockázata azoknál az embereknél, akik genetikailag hajlamosak arra, hogy vérükben kevés a D-vitamin legyen - állapította meg egy nagy léptékű kanadai tanulmány.

Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex tüneteit

MTI

Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex (SM) tüneteit: kerekesszékhez kötött betegek kezdtek újra járni.

Agyi eltérés miatt szenvedhet több nő szklerózis multiplextől

MTI

Agyi eltérés miatt szenvedhet több nő szklerózis multiplextől (SM), mint ahány férfi - derült ki egy új amerikai kutatásból.

Egy baktérium toxinja összefügghet a szklerózis multiplex kialakulásával

MTI

Egy ételmérgezést okozó baktérium toxinja összefügghet a szklerózis multiplex (SM) kialakulásával - derült ki egy új amerikai kutatásból.

Divatos ruhák kerekesszékes nőknek

MTI

Mozgáskorlátozott nők számára készít kényelmes és könnyen hordható divatos ruhákat egy brit tervező, aki azután szembesült az ilyen típusú ruhadarabok hiányával, hogy pár évvel ezelőtt maga is kerekesszékbe került.

A nagy mennyiségű D-vitamin hatása

Medipress

A Kaliforniai- a San Diegoi-i és a Creighton Orvosi Egyetem közös kutatása során megállapították, hogy a nagy mennyiségű D-vitamin csökkenti a rák és egyéb súlyos betegségek kialakulásának kockázatát.

Ami csökkenti a szklerózis multiplex kockázatát

MTI

Kisebb a kockázata a szklerózis multiplex (SM) kialakulásának azoknál, akik több időt töltenek a napfényen, és magasabb vérükben a D-vitamin szintje - állapították meg ausztrál kutatók.

Mitől véd meg a sok D-vitamin?

Medipress

Felejtsük el az almát, nem ez tartja távol az orvost, mint az angol közmondásban, hanem a naponta bevitt D-vitamin. Ezt állítja egy tanulmány, melyben 19 ezer amerikai nő és férfi D-vitamin-szintjét, táplálkozási szokásait és légúti fertőzéseinek arányait vizsgálták.