Szemgolyó téma

Az ideghártya-leválás

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

Az ideghártya a szemgolyó belső felületén, az azt tápláló érhártyán fekszik. Szövettanilag 10 rétege van, a legkülső sejtsor pigmentált sejtekből áll. Az ideghártya-leválás (ablatio retinae) során a belső 9 réteg válik le a külső sejtsorról.

Szemgolyó eltávolítás - Hogyan dolgozható fel a trauma?

WEBBeteg

"74 éves édesapám jobb szemén daganatot találtak. Valószínűleg a szemgolyó eltávolítását tartják a legjobb megoldásnak. Hogyan tudom ezt vele közölni és elfogadtatni?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szemsüllyedés 2.

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Papp Júlia! A szememel kapcsolatos félelmemre reagált némi kérdéssel, melyre a válaszom a következő: a szemmozgatásommal nem éreztem különbséget, sem elváltozást, a szemromlásom -2 dioptriával van korrigálva a pure base kontaktlencse seg

Szemsüllyedés?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktornő! Hónapok óta viselek kontaktlencsét, lehetséges- e hogy ezzel van összefüggésel a problémám? A szemgolyóm az utóbbi időben nem olyan feszesebb, tapintásra is jóval beljebb van, szinte semmi boltíve nincs már. Félelmetesen belj

Retinoblastoma

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt doktor úr/nő! Érdeklőni szeretnék az után hogy létezik-e már szem átültetés? Van egy 10-éves fiam akinek 1 ill3 évesen kivették mind két szemét retinoblastoma miatt.Erre irányuló kisérletek vannak e?