Szemsüllyedés?

Tisztelt Doktornő!

Hónapok óta viselek kontaktlencsét, lehetséges- e hogy ezzel van összefüggésel a problémám?

A szemgolyóm az utóbbi időben nem olyan feszesebb, tapintásra is jóval beljebb van, szinte semmi boltíve nincs már. Félelmetesen beljebb  "esett" mind a kettő. A kontaktológusom sem érti, látszatra ő is egyetért a tünettel. Olvastam olyan tapaszról amely erre alkalmas. Valóban van ilyen betegség és hogyan korrigálható? Esetleg a szemizmaim szakadtak, lazultak el? Megerőltetésnek nincs kitéve a szemem. A kontaktlencsét ha felhelyezem, rengeteg hely marad a szemem és a lencse között, csak többszöri pislogás után tapad rá a szememre.

Nem tudom milyen és melyik orvosnál érdemes megvizsgáltatni a szemem.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

F.E.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szemgolyó témában

Tisztelt kérdező!

Első lépésben fontos lenne tisztázni a fénytörésének a jellegét és a kontaktlencse típusát. A szemmozgásban észlelt-e változást, a szemhéj bőrének rugalmassága, turgora változott-e? Egyéb betegség ismert-e? Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Kérdés: 2009. április 12., 16:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Egyik szemem kisebb lett
Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni.Öt hónapja kezdődött nálam egy vírusos kötőhártya gyulladás amit közel három hónap alatt...
Szemsüllyedés 2.
Tisztelt Papp Júlia! A szememel kapcsolatos félelmemre reagált némi kérdéssel, melyre a válaszom a következő: a szemmozgatásommal nem éreztem...
Retinoblastoma
Tisztelt doktor úr/nő! Érdeklőni szeretnék az után hogy létezik-e már szem átültetés? Van egy 10-éves fiam akinek 1 ill3 évesen kivették mind...
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...