Szauna téma

Szauna másképp

Több mint TestŐr - 2019-07-23 16:37
Ha valaki túl későn kapna észbe, hogy egy hét múlva itt a nyaralás, és bomba formába kellene hoznia magát, akkor sem kell megijedni. Ma már léteznek olyan eljárások és kezelések, amik ezt lehetővé teszik. Ilyen például egy különleges szaunagép.

A szaunázás kockázatai - Milyen betegségek esetén legyünk elővigyázatosak?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-03-01 16:06
Szauna
A szauna szervezetünkre gyakorolt előnyös hatásait többnyire ismerjük, azonban vannak esetek, amikor ellenjavallt a használata. Hogyan hat a szaunázás a légzőszervekre, a mozgásszervekre, a nemi szervekre, a hormonális rendszerünkre és a bőrbetegségekre?

A szaunázás előnyei és kockázatai - Szívbetegségek

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-02-10 11:36
Bár a szaunázás sok átmeneti szív- és érrendszeri és hormonális változást okoz, a legtöbb egészséges felnőtt és gyermek mégis könnyen és jól viseli, sőt szereti, és jó hatással van egészségükre is.

A szaunázás jó a vírusok ellen is?

Oxygen Medical - 2017-02-11 07:38
A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.

Infra vagy finn? A szaunázás titkai

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2016-02-29 05:21
A szaunázás nem csak a testet, de a lelket is megújítja, felfrissíti. Lehet a méregtelenítés eszköze, kiváló stresszoldó és bizonyos esetekben különleges társasági élmény. Attól függően, mire vágyunk, választhatjuk a hagyományos finn szaunát vagy az infrakabint. Kincses Zoltán, az Oxygen Wellness Naphegy szaunamestere segít a választásban.

Mikor nem ajánlott szaunázni?

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2013-11-10 07:38
A köztudatban az él, hogy a szaunafürdőzés mindenkinek jót tesz, mivel az izzadás magas hőfokú helyiségben megszabadítja szervezetünket a méreganyagoktól, vagyis jól hat az anyagcserénkre.

A szaunázás igazi edzés az ereknek

Oxygen Medical - 2013-10-18 17:12
A szaunázás nem csak a télen jelent élményt és felfrissülést, a thermohatás ősszel is javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász, angiológusa beszélt.

Meghalt a tisztítókúra harmadik áldozata

Független Hírügynökség - 2009-10-18 18:05
Háromra emelkedett az ősi indián tisztítókúra miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban. Vasárnap mehalt egy nő azok közül, akiket egy kétórás spirituális szaunázás után vittek kórházba még október 7-én az arizonai Angyalvölgy Pihenő Központból.

szaunázás- sport

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2014-11-20 10:49
Tisztelt Doktornő A szaunázás (elsősorban az infraszauna) hatásaival és használatával kapcsolatban szeretném kérdezni. Lehet-e pl. egy 40 perces intenzív mozgás után (pl. futás ) szaunázni, mikor (reggel-este, edzés előtt- edzés után) ajánlot

infraszauna

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2012-02-06 17:36
Tisztelt Doktornő/úr! Idősebb korban is szabad-e, illetve ajánlható-e infraszauna használata? Mely esetekben kifejezetten ellenjavalt? Milyen szabályokat praktikus betartani? Válaszukat megköszönve tisztelettel.

Szaunázás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-11-10 10:37
Kedves Doktornő! Cukorérzékenység miatt odafigyelek a szénhidrát bevitelemre, így gyógyszerszedés nélkül tartom karban a cukorszintemet. Nem eszem húst és tojást másfél éve és nem is hiányzik, változatosan táplálkozom, jól érzem magam. Sosem volta

Megfázásra szauna?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-08 10:29

Meg vagyok fázva, enyhe hőemelkedésem is van.Esténként erősen köhögök, fáj közben a mellkasom. A kérdésem az, hogy segíthet-e a szauna használata ebben az esetben, vagy esetleg nem is ajánlatos? Üdv: M.Ádám

Lehetséges ez?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-08-06 10:25

Túlsúllyal küzdöm vásároltam egy szauna és masszázs övet négy hete használom s híztam 1, 5g-ot lehetséges ez? A táplálkozásomra probálok figyelni főleg az esti étkezésre Válaszát elöre is köszönöm

Szabad szaunázni ízületi panaszokkal?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-29 09:49
Édesanyámnak többszörös gerincsérve van a nyakában, a térdében a szalagok ki vannak tágulva, úgyhogy az egyik térde O-alakban el van hajolva, a gerince végig kopásokat tartalmaz. Gyakran írják fel neki terápiának a meleg vizes fürdőzést, ahol szauna

Gyomor- és nyelőcsőgyulladással lehet-e szaunázni

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-04-06 22:29
Tisztelt Plósz János! Már évek óta, hogy barret oesophagis-t állapítottak meg nálam. A szaunázással kapcsolatban azt olvastam, hogy az a gyulladásos betegségekben szenvedő betegegeknek nem ajánlott. A leletemben áll, hogy "antrális gyulladás" vala