Szauna migrén esetén?

Kedves Doktornő! Édesanyám min.havonta egyszer migrénes fejfájással küzd, minden esetben hajnali 2-kor kezdődik bal oldali erős fájdalommal, majd később hányással folytatódik. Most már ott tartunk, hogy csak a 2. cerucal, alg, nos-pa i.m. segít rajta. CT neg! Érdeklődnék, hogy mostanába sokat jár gyógyfürdőbe, szaunázni, hogy ettől estleg romolhat-e az állapota? Illetve érdemes-e menni még vele egy angiographiara? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

Minden migrén típusú fejfájást érdemes egy alkalommal alaposan kivizsgálni.Édesanyja esetén nem csak koponya CT, hanem az agyat ellátó erek vizsgálata, azaz CDS (carotis duplex scan) vizsgálat is szükséges. Ezentúl az agyi érbetegségek rizikó faktorarai a migrénes betegnek is érdemes odafigyelni. Legfontosabb ezek közt a magas vérnyomás.Ha ez rendben van, és szívproblémák sincsenek, akkor mértékletesen lehet fürdőbe járni és szaunázni, a szabályokat itt is betartva.Havi egy migrén esetén feltétlenül érdemes sumatriptán, vagy egyéb triptán szerkezetű migrén ellenes szerrel próbálkozni.Ennek felírását kérje neurológustól.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 27., 20:04; Megválaszolva: 2015. február 28., 07:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...