• Szívkatéterezés téma

    Debreceni Egyetem
    Speciális katéteres szívműtétet végeztek a Debreceni Egyetem kardiológiáján. A mitrális billentyűplasztikát a vidéki központok közül elsőként Debrecenben hajtották végre - jelentették be a XXIV. Debreceni Kardiológiai Napok sajtótájékoztatóján.
    Prof. Dr. Dézsi Csaba András, kardiológus
    A szívkatéteres (koronarográfia) vizsgálattal, mely a koszorúerek kontrasztanyagos feltöltéséből és azok röntgenképerősítő alatti vizsgálatából áll, ábrázolni tudjuk az egyes szűkületek helyzetét, azok nagyságát tapasztalat alapján szemmel és különböző mérési módszerekkel meg tudjuk határozni.
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra
    Szívkatéter után 5 nappal még nagyon fáj az alkarom. Mikor várhatok javulást? Mesulid 100 mg-os tablettát kaptam rá.
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra
    Egy éve volt infarktusom.Szívkatéterezésem lessz 19-én. A vérhígítók szedését mikor kell abbahagynom?
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra
    Tisztelt DR Nő/Úr! 20 éve kaptam egy infarktust. tavaly októberben az EF 30% volt, most február elején 23-25%. Mennyire rossz ez az érték? Az orvosom szívatéterezést javasol, már októberben volt egy érfestésem. Azt mondták, hogy el...
    Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya
    Tisztelt Doktor úr/nő! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy mit jelent a következő eredmény: 2011.10.25-én katéteres vizsgálatot végeztek és a következőt állapitották meg: az LAD kp szakaszán bridge látható, mely kp fokú...
    Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya
    Érdeklődni szeretnék, hogy szívkathéterezés után, amennyiben nem találtak lényegesebb eltérést mikor lehet visszamenni dolgozni/fizikai munka/?
    Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya
    Miben különbözik a szivkatéterezéshez használt eszközök a szivburokban levő folyadék "kiszivásához", használt eszközöktől Milyen egyetemi tankönyben vagy esetleg interneten hol találom?