Szív és ér állapot

Tisztelt Címzett! 2012. májusban végeztek szívkatéterezést. Hamar, talán 10 perc alatt végeztek is. Eredmény: "Szelektív bal+jobb coronaprogram. Jobb dominncia, ép epicardialis koszorúerek. Intervenciós teendő nincs. Kérdésm: Létezik, hogy 60 éves vagyok és a koszorúerekben nincs mészlerakódás? Ez annak a jele? A múlt hónapban nem tudtam a lábamra állni és elmentem háziorvoshoz. Onnan dopler Ultrahang vizsgálat. Mélyvénás trombozissal azonnal kórházba utaltak. Most kezdem szedni a SYNCUMAR-t. Milyen eredménynek kell lenni vér laborvizsgálatnál? Nem lesz érelmeszedésem a Syncomar tól? A szívkatéterezéshez szednem kellett akkori időben az ASPIRIN PROTECT 100 mg. Az nem vérhígító szintén? Igaz az, hogy elég egy fél évig szedni a syncomar-t? Fáradozását köszönöm, Tisztelettel Randicsek.

Dr. Molnár Dóra válasza szívkatéter témában

Kedves Kérdező!

A koszorúér festés azt mutatja meg, hogy be vannak-e szűkülve a nagyobb koszorúerek. Az érfal szerkezetéről nem ad pontos felvilágosítást, nagyobb érfalegyenetlenségek szoktak megmutatkozni.

A mélyvénás trombózis nem az érelmeszesedéssel függ össze, a vénák szerkezete más, mint az verőereké (artériáké) . A Syncumar szedése a túlzott vérrögösödés gátlása miatt szükséges. Ha nem egy balesethez társultan alakult ki, akkor valószínűleg nem lesz elég fél évig szedni. Az INR értéknek 2-3 között, optimálisan 2, 5 körül kell lennie. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. március 14., 16:47; Megválaszolva: 2013. március 17., 20:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Meddig kell szedni kardegicet ablatio...
Február elején volt egy szivkatéterezésem (ablacio) még mindig szedem a kardegicet és gyomorvédőt de a gyomrom nem nagyon bírja.hányinger...
Katéterezés!
Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy ha már át estem egy szívkatéterezésen 2 évvel ezelőtt és most ismét át kellene esnem rajta...
Szívkatéter vizsgálat
Tisztelt Kardiológus! Tisztelt Dr. Molnár Dóra Főorvos-asszony! Bocsánat ha megint zavarom. Májusban egy izotóp SPECT CT szív-vizygálat...
Szívkatéter műtét lehet veszélyes?...
Tisztelt Doktornő! Édesapám 76 éves, 4 éve " idült ischemiás" szívbetegsége van. Egy éve pacemakert kapott. Az utóbbi hónapokban csökkent a...
Szívkatéterezés egy veszélyes...
Kedves Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdésekkel fordulok Önhöz, hogy tegnap a párom nem kapott levegőt fulladt és vert nagyon a szíve bevittük itt...