Szívgyógyszer téma

Élet szívinfarktus után

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022-04-01 18:33
A félelem csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket az infarktuson átesett beteg és családja megtapasztalhat. A szükséges kezelés mellett az életmódváltás és a betegség lelki feldolgozása is komoly kihívás.

A szívelégtelenség kezelése

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2021-11-27 19:33
PAD
A szívelégtelenség rendszerint egy krónikus betegség, amely élethossziglan tartó kezelést igényel. A kezelés segítségével azonban az elégtelenül működő szív megerősödhet és a szívelégtelenség tünetei javulhatnak.
Ha a heveny szívinfarktus miatt rohammentőt hívó beteg a lehető legkorábban, már a rosszullét helyszínén megfelelő gyógyszereket kap, a kórházi ellátás későbbi eredményei is lényegesen javíthatók.
A béta-receptort blokkoló készítmények nemcsak a koszorúérbetegség kezelésének alapvető gyógyszerei, de emlőrákban is javítják a túlélés esélyét. Német és angol kutatók közös megfigyelésének eredményeit Barcelonában az Európai Emlőrák Konferencián ismertették.

Szupertabletta szívbetegségek megelőzésére

Független Hírügynökség - 2009-03-31 15:07
Az egészséges emberek felére csökkenthetik a szívbetegség kockázatát egy új szupertablettával, amelyben van aszpirin, plusz háromféle vérnyomáscsökkentő és egy magas koleszterinszint elleni gyógyszer. Erről keddre virradóan ismertettek az Egyesült Államokban egy friss tanulmányt.

Fogamzásgátló és szívritmusszabályzó?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2012-07-26 19:43
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Érdeklődnék, hogy a minap elmentem a nőgyógyászhoz fogamzásgátlót irattatni. Azelőtt még sohasem szedtem, óvszerrel védekeztünk. Az lenne a kérdésem, hogy a napi 5mg Concor tabletta mellett lehet alkalmazni a Symicia fog