Szívgyógyszer téma

Élet szívinfarktus után

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A félelem csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket az infarktuson átesett beteg és családja megtapasztalhat. A szükséges kezelés mellett az életmódváltás és a betegség lelki feldolgozása is komoly kihívás.

A szívelégtelenség kezelése

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A szívelégtelenség rendszerint egy krónikus betegség, amely élethossziglan tartó kezelést igényel. A kezelés segítségével azonban az elégtelenül működő szív megerősödhet és a szívelégtelenség tünetei javulhatnak.

Szívinfarktus: megfelelő gyógyszereket mielőbb

MTI

Ha a heveny szívinfarktus miatt rohammentőt hívó beteg a lehető legkorábban, már a rosszullét helyszínén megfelelő gyógyszereket kap, a kórházi ellátás későbbi eredményei is lényegesen javíthatók.

Mellrák - Béta blokkoló a gyógyulás kulcsa?

MTI

A béta-receptort blokkoló készítmények nemcsak a koszorúérbetegség kezelésének alapvető gyógyszerei, de emlőrákban is javítják a túlélés esélyét. Német és angol kutatók közös megfigyelésének eredményeit Barcelonában az Európai Emlőrák Konferencián ismertették.

Szupertabletta szívbetegségek megelőzésére

Független Hírügynökség

Az egészséges emberek felére csökkenthetik a szívbetegség kockázatát egy új szupertablettával, amelyben van aszpirin, plusz háromféle vérnyomáscsökkentő és egy magas koleszterinszint elleni gyógyszer. Erről keddre virradóan ismertettek az Egyesült Államokban egy friss tanulmányt.

Szívgyógyszerrel a rossz emlékek ellen?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Holland kutatók úgy vélik, egyes szívgyógyszerek képesek kitörölni a félelmet keltő, rossz emlékeket az agyból.

Fogamzásgátló és szívritmusszabályzó?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Érdeklődnék, hogy a minap elmentem a nőgyógyászhoz fogamzásgátlót irattatni. Azelőtt még sohasem szedtem, óvszerrel védekeztünk. Az lenne a kérdésem, hogy a napi 5mg Concor tabletta mellett lehet alkalmazni a Symicia fog