Terhesség alatt szedhetek szívgyógyszert?

Tisztelt Doktor Nő! 17 hetes terhes vagyok és sajnos magasabb a pulzusum a kelleténél, illetve extra sziverések miatt kellett évekkel ezelőtt gyógyszert szednem. Bisoprolol Sandozt szedek évek ota 5 mg-osat, de csak egy felet reggelente 2,5 mg-ot. Érdeklődni szeretnék, hogy ezt terhesség alatt is folytathatom-e, illetve lehet-e emelni az adagon esetleg estére? 2 évvel ezelőtt amikor konzultáltam egy kardiologussal, hogy terhesség alatt is lehet-e szednem azt javasolta nyugodtan folytathatom akkor is, de kicsit aggódok. Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza gyógyszer terhesség alatt témában

Kedves Kérdező! Ezt a gyógyszert szükség esetén lehet várandós kismamáknak szedni, de mindenképpen konzultáljon a kardiológusával az adagot illetően. Terhesség alatt természetes módon is nő a pulzus, nem biztos, hogy ezt nagyobb adag gyógyszerrel kell kezelni.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 09., 07:09; Megválaszolva: 2021. február 11., 15:38
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula