Szénsavas üdítő téma

Már napi egy szénsavas üdítő is növeli a szívinfarktus kockázatát

WEBBeteg - Cs.K. fordító

A szénsavas üdítőitalok rendszeres fogyasztása azok egészségügyi veszélyeire figyelmeztető felhívások ellenére sajnos egyre gyakoribb. Egy most közzétett új tanulmány szerint jelentősen nő a szívroham kockázata azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak szénsavas üdítőt vagy más cukortartalmú folyadékot – mindez különösen igaz a férfiak esetében.

Miért kellemetlen a szénsavas italok gyors fogyasztása?

Medipress

A szénsav a komplex érzetet kelt, hasonlóságot mutat a mustár, illetve a torma okozta élménnyel – állítják a Kaliforniai Egyetem (San Diego) kutatói.

A legegyszerűbb fogyókúra-módszer: víz

MTI

Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.

Szénsavas üdítők és női vesekárosodás

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Napi két vagy több pohár szénsavas üdítő fogyasztása jelentősen növeli nőknél a vesebetegség kialakulásának kockázatát – derült ki egy felmérésből. Kifejezetten veszélyeztetettek a vékony és a normál testsúlyú nők - adta hírül a Medpage Today.