Gyakori hasmenés, szénsavas üditőre hasfájás, puffadás

Tisztelt Web Beteg! A panaszom a következő az elmúlt 1 hónapban gyakori hasmenés gyötör.Ezalatt azt értem, hogy szinte minden héten egyszer előfordul, de nem komoly általában egyszeri wc-zés és elmúlik.Viszont nagyon zavaró mivel a munkám nem teszi lehetővé a gyakori wc-re járást.Ezért szoktam ilyen esetben bevenni 1 vagy 2 Enterobene-ratiopharm tablettát ami használni szokott.Igaz 1 2 napig székletem sincs tőle. Illetve amit még.megfigyeltem néha ha szénsavas üdítőt iszom hasfájás, puffadás jelentkezik, de ez ritka. Mindig is hasfájos voltam, ha idegeskedek is ki szokott hatni a hasamra.Viszont ennyire gyakori nem szokott lenni. Ma pedig dolgozni sem tudtam elmenni mert nem múlt el, de ez most vírus eredetű lehet mivel anyum is hasmenéssel küzd jelenleg. Voltam orvosnál aki írt egy doboz Bolust és annyit mondott menjek vissza pénteken. Aggódom lehet valami komoly baj van vagy nem tudom mi tévő legyek? Segítségüket előre is köszönöm! Üdv.: Bálint

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Nam valószínű, hogy komoly baj van, legvalószínűbb valóban a fertőzéses eredet, de ha egy hónapon túl tart a panasz, részletes gasztroenterológiai kivizsgálás javasolt.

Kérdés: 2012. szeptember 25., 17:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 27., 07:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...