Statisztika téma

Továbbra is minden negyedik ember rákban hal meg az Európai Unióban

MTI

Az összes halálozás 26 százalékának rákos megbetegedés volt az oka 2013-ban az Európai Unióban, közel 1,3 millió ember halt meg rákban ebben az évben - derül ki az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb adataiból.

Egészségben eltöltött életév - Javuló tendencia Magyarországon

dr. Bálint Botond

Születéskor várható élettartam vagy egészségben eltöltött életév? Mi a különbség a mutatók között, és hogyan teljesít hazánk ezen a téren?

Hüvelyi szülés vagy császármetszés? Mit mond a statisztika?

Medipress

Az Amerikai Egyesült Államokban folyamatosan emelkedik a császármetszések aránya, lépéseket kell tenni a folyamat visszafordítására, derül ki egy új tanulmányból. 1996 és 2007 között a császármetszések száma közel 50 százalékkal növekedett. Mára az előszőr szülők harmada császármetszéssel hozza világra gyermekét.

Mit mutat a statisztika? A daganatos betegségek alakulása

Független Hírügynökség

A rák már nem a fejlett országok betegsége, hanem kezd éppen az ellenkező tendencia érvényesülni. A halálos kimenetelű emlő- és méhrákeseteknek már a 85 százaléka a fejlődő országokban történik, hívták fel a figyelmet kedden egy berlini rákkonferencián.

KSH: több újszülött, kevesebb halálozás

Független Hírügynökség

Több gyermek született és kevesebb volt a halálozás 2008 első 10 hónapjában, mint tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból. Csaknem négy és félezerrel kevesebb volt a természetes fogyás is, így az időszak végén a népesség becsült lélekszáma 10 millió 34 ezer fő volt.

Rák: kiszolgáltatottak vagyunk?

Független Hírügynökség

Az embereknek nagyon zavaros fogalmaik vannak arról, hogy mi okozhat rákot, és hogyan lehet a rák ellen védekezni, derül ki a Nemzetközi Rákellenes Szövetség most megjelent tanulmányából.